Friesland College Friesland College Friesland College

School voor Commercie & Dienstverlening

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Assistent verkoop/retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 1 Duur: 1 jaar

Jij bent erg klantvriendelijk en wilt graag mensen helpen. Als iemand hulp nodig heeft, bied jij de helpende hand. Je ziet jezelf wel in een winkel of magazijn werken, zorgen dat goederen goed verwerkt worden of een collega assisteren. En dat maakt jou de ideale collega en assistent in de verkoop/retail!

Commercieel medewerker

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Je bent een commerciële duizendpoot. Bijvoorbeeld in de binnen- of buitendienst van een groothandel. Inkoop, voorraadbeheer en offertes zijn bij jouw in goede handen. Je haalt klanten en mooie klussen binnen en zorgt ervoor dat jouw relaties graag zaken met je doen. Je kent de markt en herkent in no time wat een klant wil. Jouw advies klopt als een bus en geeft het vertrouwen waar klanten naar zoeken. Je hebt commercieel succes en dat voelt goed. Sterker nog: dat is kicken!

Manager retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Dat alles goed loopt, daar speel jij een cruciale rol in. De klanten komen graag bij jou in de winkel. Omdat ze professioneel worden aangesproken en geadviseerd. En omdat het winkelassortiment up-to-date is en mooi wordt gepresenteerd. De verkoopcijfers laten zien dat je het goed doet. Je neemt de leiding waar het moet en geeft de ruimte waar het kan. Jouw verkoopteam is daarom blij met je. En de directie op het hoofdkantoor? Die noemt jou ‘that young and rising star’.

Ondernemer retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Een eigen bedrijf: de droom van veel jonge mensen. Maar om deze droom te laten uitkomen, moet er eerst heel wat ondernemersbloed door je aderen stromen. Met daarbij een flinke portie lef en een commerciële en creatieve instelling. Je eigen toko runnen is een hele verantwoordelijkheid. Je doet de inkoop en denkt mee over vernieuwende productlijnen. Je weet wat er financieel uitgaat en natuurlijk wat er binnenkomt. Daar speel je op in. Met slimme ideeën en doordachte plannen. Als ondernemer heb je een veelzijdige, maar drukke baan met vaak lange werkdagen. Heb jij ondernemersbloed? Maak dan de sprong naar de opleiding Ondernemer retail!

Verkoopadviseur Mobiliteitsbranche

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Zelfrijdende auto's, laserkoplampen en parkeren op afstand. Door de ontwikkeling van hightech-snufjes op het dashboard en steeds slimmere motoriek onder de motorkap staat de mobiliteitsbranche nooit stil. Heb jij interesse in auto's en/of andere voertuigen en leg je gemakkelijk contact met klanten, dan heb je misschien een gouden combinatie in handen om verkoper bij een autodealer of truckdealer te worden. Als verkoopadviseur in de mobiliteitsbranche luister je haarscherp naar de wensen van de klant en geef je een betrouwbaar en professioneel advies. Zo bereik je wat je wilt: een tevreden klant die met een glimlach in één van jullie auto’s de showroom uitrijdt.

Verkoopspecialist retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Je kent de ins en outs van de producten die je verkoopt. Wat loopt goed en wat niet? Jij weet het! Je bent overal inzetbaar in de winkel. Van de goederenontvangst tot en met de kassa. Nieuw assortiment? Jij weet waar de klanten warm voor lopen. En een nieuw winkelconcept? Jij hebt er ideeën voor. Want jij bent de specialist. Klanten voelen zich bij jou op hun gemak. Dat zie je als ze met een glimlach je winkel verlaten.

Verkoper

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Verkopers zijn alleskunners. Je haalt de goederen binnen en zorgt ervoor dat alles netjes in de winkel komt. Je verzorgt de inrichting en houdt de winkelvloer netjes. Je doet de kassa en soms ook een deel van de administratie. Handen uit de mouwen dus! Maar als verkoper moet je ook weten hoe je klanten aanspreekt en hoe je een professioneel verkoopadvies geeft. Als je dit allemaal in je hebt, ben jij misschien wel die topverkoper die ervoor zorgt dat klanten tevreden met volle tassen jouw winkel verlaten!

Vestigingsmanager groothandel

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als leidinggevende bij een groothandel heb je de touwtjes strak in handen. Je weet namelijk dat zakelijk succes valt en staat bij een goede aansturing. Tegelijk geef je jouw medewerkers de ruimte en het vertrouwen om commercieel uit te blinken. Want succes in de handel bereik je alleen als je er met z’n allen voor gaat. Uiteindelijk zie je dat terug in de goed gevulde orderportefeuille, in de mooie verkoopcijfers en in de klanten die al die positieve reviews over jullie schrijven. Goed gedaan topper!

Assistent horeca, voeding en voedingsindustrie

Leerweg: bbl, bol Niveau 1 Duur: 1 jaar

Je bent vriendelijk en klantgericht. Ook als het druk is. Je kunt goed samenwerken. Je werkt netjes en schoon. Je vindt het niet erg om te werken als andere mensen vrij zijn. Bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend. En natuurlijk werk je graag met eten!

Fastservice/catering (Eerste medewerker)

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Correct, snel, eenvoudig en niet duur. Dit zijn belangrijke kenmerken van een fastservice- of cateringbedrijf. Als eerste medewerker ben je de rechterhand van je manager in het bedrijf waar je werkt. Of misschien ben je wel de manager in opleiding. Je geeft leiding aan een kleine groep medewerkers en coacht je collega’s.

Fastservice/catering (medewerker)

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 1 jaar

Correct, snel, eenvoudig en niet duur. Dit zijn belangrijke kenmerken van een fastservicebedrijf. Je gasten zijn kort aanwezig en komen vaak terug. Zij verwachten voor niet al te veel geld een goede maaltijd. Als medewerker fastservice of catering speel jij daarin een grote rol, samen met je collega’s. Of je nou ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat moet werken, bij jou zijn de gasten altijd welkom!

Gastheer/-vrouw

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Dat ziet er goed uit! De oh’s en ah’s van de gasten als je de gerechten soepel opdient, de cocktails bezorgt en de wijn adviseert. Natuurlijk heb je het druk en probeer je het iedereen naar de zin te maken. Maar tevreden klanten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer/-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vragen van je gasten over het menu kun je duidelijk beantwoorden. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk. Maar daar draai jij je hand niet voor om!

Gastronoom-sommelier & Leidinggevende bediening

Leerweg: bbl Niveau 4 Duur: 4 jaar

De gasten kijken je met bewondering aan als je vertelt over ‘chambreren’, ‘depot’, ‘hangtijd’ en een ‘volle neus’. Je geeft uitleg over het bouquet en het aroma van een wijn en vertelt over bossige, kruidige, notige en tabakkige geuren. Nebbiolo, Merlot, Gewürztraminer, Verdejo en Muscat? Jij weet exact waar deze druivensoorten geoogst worden en welke mooi wijnen ze voortbrengen. Maar je weet ook heel goed welke wijnen en spijzen goed met elkaar combineren. Je bent hierin een expert die de gasten perfect adviseert bij hun keuze. Dat doe je gedreven en met liefde voor het vak. Vandaar de bewondering van jouw gasten!

Gespecialiseerd kok & Leidinggevende keuken

Leerweg: bbl Niveau 4 Duur: 2 jaar

Je had vandaag overleg met de chef-kok over een nieuwe menukaart. Jouw voorstel is om het aantal hoofdgerechten terug te brengen tot tien. Je hebt hem ook laten proeven van een nieuw lunchgerecht: een heerlijk frisse gamba-salade. Met een kerrie-dressing. Vervolgens ontving je de nieuwe kok. Jij wilt hem professioneel inwerken en ervoor zorgen dat hij zich gauw bij jullie thuis voelt. En daarna nog even puzzelen op een nieuwe planning voor de komende twee weken. Dat is altijd een pittige klus. En nu? Nu ben je bezig met de voorbereidingen voor een buffet voor 40 personen. Om zeven uur komen de eerste gasten al. Het wordt weer druk, maar daar draai jij je hand niet voor om!

Kok

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Je maakt hapjes, gerechten en desserts waar anderen hun vingers bij aflikken. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor geuren en kleuren. Want jouw culinaire creaties smaken niet alleen heel goed, ze zijn ook een lust voor het oog! Dankzij jouw kookkunsten komen de gasten terug. Terwijl het restaurant vol zit, blijf jij stressbestendig en met beide benen op de keukenvloer staan.

Manager/ondernemer horeca

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Zo. Je ondernemingsplan is klaar! Maanden heb je er aan gewerkt en tot in detail de koers van het bedrijf uitgezet. Je kent de horecatrends door en door en weet waar de kansen liggen voor de korte en lange termijn. Je stuurt je team aan. Dat doe je tactisch en overtuigend. Je bent inlevend en communiceert open en direct. Je zet jouw mensen op de positie waar ze het best tot hun recht komen. Zo creëer je een horecazaak die uitblinkt in gastvrijheid en professionaliteit. De menu’s en de dranken, de sfeer, de inkoop, de financiën en de hygiëne zijn allemaal dik in orde. You are the captain!

Patissier

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 1 jaar

Heb je wel eens taartje gemaakt van fruitige caraïbe chocolademousse met daar bovenop een laagje abrikozengelei? Of frambozen crèmeux, op een bodem van hazelnoot en amandelcrumble en afgedekt met een laagje chocoladefluweel? Het is het specialistische en ambachtelijke werk van een professioneel patissier. Wil jij mensen laten watertanden? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Uitvoerend bakker

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Bakkers zijn broodnodig! We eten elke dag brood. En als iemand jarig is, trakteert hij op taart of gebak. En dat is niet zomaar. Want brood- en banketproducten zijn gewoon hartstikke lekker. En de keuze is enorm.. van witbrood tot waddenbrood, van moorkop tot mokkataart en van suikerlat tot speculaaskoek. Werken als brood- en banketbakker: dat is smullen geblazen!

Zelfstandig werkend bakker

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Jouw broden, taarten, koekjes en hartige broodjes ruiken zalig en zien er prachtig uit. Te mooi om op te eten, maar natuurlijk veel te lekker om te laten staan. Je dag begint als anderen nog slapen. Om acht uur komen de eerste klanten, dus daarvoor moet nog veel gebeuren. Molenbroden, ciabatta’s, maanzaadbolletjes, vlechtbroodjes, koffiebroodjes, vruchtentaarten, gemberschuitjes en kruidige speculaasjes. De ovens draaien op volle toeren. Oh ja, om negen uur komt een klant een bavaroise bruidstaart halen. Met een vulling van kwark, slagroom en framboos. En natuurlijk gegarneerd met hartjes en rozen. Mooi werk hoor, daar in de (banket)bakkerij!

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Het restaurant zit al lekker vol. In de keuken wordt hard gewerkt aan de heerlijkste soepen, salades, steaks, veggies en ijstoetjes. Achter de bar maken ze lekkere cocktails en cappuccino’s. En jij zorgt ervoor dat gasten al dat lekkers professioneel geserveerd krijgen. Dat doe je soepeltjes en met veel plezier. Het is hard werken, maar daar draai jij je hand niet voor om. Want je bent gek op de horeca. De keuken zorgt voor heerlijke gerechten en jij zorgt voor de beleving: het recept voor een onvergetelijke avond. Zeker weten dat de gasten terug blijven komen!

Zelfstandig werkend kok

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Het bereiden van de verrukkelijkste gerechten. Dat is helemaal jouw passie. Je hebt liefde voor het vak en je voelt je thuis tussen de messen, pannen, keukenmachines, ovens en werkbanken in een professionele keuken. Je vindt het leuk om vernieuwende gerechten met de heerlijkste ingrediënten te bedenken. Je bent kritisch op je eigen werk omdat je je verder wilt ontwikkelen en wilt doorgroeien tot... ja, misschien wel tot chef-kok. Je kunt goed samenwerken en met veel plezier coach je beginnende koks en help je hen verder in hun ontwikkeling. Je bent niet zomaar een kok, je bent een kok met een brede kijk op het hele keukengebeuren.

Allround schoonheidsspecialist

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Het is acht uur in de morgen. Over een half uurtje komt jouw eerste cliënt van vandaag. Ze komt voor een huidverbeterende gezichtsmassage. Je hebt er zin in en zet alles klaar in de sfeervolle behandelkamer. Je bent dol op je werk. En jouw cliënten zijn dol op jou. Omdat ze bij jou even heerlijk tot rust komen. Maar ook omdat je alles weet van uiterlijke verzorging. Van eenvoudige schoonheidsbehandelingen tot meer complexe gezichts- en lichaamsbehandelingen. Zoals aromatherapie, nagelstyling, visagie, een acnebehandeling of elektrisch ontharen. Je analyseert, behandelt en adviseert. Je bent een vakvrouw met liefde voor innerlijk en uiterlijke schoonheid!

Leidinggevende entertainment & events (Cosmo academy)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van entertainment en events waarin je werkt als leidinggevende op een vakantie- of attractiepark, een hotel(resort), festival, een evenement en bijvoorbeeld een outdoorcentrum. Tijdens je mbo opleiding bieden we intensieve begeleiding, gave bijbanen en twee leerzame stages in binnen- en buitenland.

Leidinggevende travel & hospitality

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Wist je dat steeds meer Nederlandse toeristen kiezen voor een vakantiebestemming op plekken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt? Bijvoorbeeld Calabrië (Italië) en Costa de Huelva (Spanje). En wist je dat de komende jaren een flinke groei wordt verwacht van toeristen uit Rusland en Brazilië die naar ons land komen? Als je leiding wilt geven in de travel- en hospitalitybranche, kan het straks jouw taak zijn om dergelijke toeristische trends te vertalen naar commerciële kansen. Dat is super uitdagend natuurlijk. Maar je bent niet alleen trendwatcher. Samen met je collega’s werk je er keihard aan dat het in jullie reisbureau, hotel of vakantiepark allemaal op rolletjes loopt.  Je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk: je coördineert en geeft leiding aan medewerkers in de toeristische branche. Jouw werk in de toeristische sector kan ook een kantoorbaan zijn in een reisbureau of bij een callcenter van een grote touroperator. Ben jij ondernemend, flexibel, commercieel en heb je een servicegerichte houding? Dan ben jij de toekomstige leidinggevende die wij zoeken!

Luchtvaartdienstverlener / steward(ess)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 2 jaar

Jouw gasten zitten heerlijk ontspannen in een Boeing 737. Jij bent hun stewardess of steward en ziet er prachtig uit in je uniform. Je zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Je verleent service, je bent flexibel, stelt mensen gerust en geeft antwoord op hun vragen. Door jouw vriendelijke en zelfverzekerde uitstraling voelt iedereen zich op z’n gemak. En dat op 10 kilometer hoogte. Knap werk! Maar ook als je liever met beide benen op de grond blijft, kun je als grondsteward(ess) aan de slag. Bijvoorbeeld bij het in- en uitchecken van de passagiers en bij het begeleiden van en naar het vliegtuig. Je geeft informatie en bent, ook als het hectisch is, een vriendelijk en betrouwbaar aanspreekpunt voor de reizigers.

Schoonheidsspecialist

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

... Frisse handdoeken en een aangename temperatuur. Jij bent klaar voor de volgende klant: een ontspannende gezichtsbehandeling en een manicure. Elke klant is anders en heeft zijn of haar eigen wensen. Dat maakt jouw vak nou juist zo boeiend en afwisselend! Je geeft advies over huid- en nagelverzorging en tips over reinigingsproducten, crèmes en oliën. Maar ook over gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl. Jouw klanten genieten van de sfeer en rust in jouw mooie beautysalon. Ze zijn je dankbaar voor de persoonlijke zorg en aandacht die je geeft. Voor hen zijn dit heerlijke ontspanmomenten!

Zelfstandig medewerker entertainment & events (Cosmo academy)

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Als leisure & hospitality host maak jij het je gasten graag naar hun zin. Je werkt bijvoorbeeld op een vakantie- of attractiepark, een camping, hotel(resort), een festival of evenement, mogelijk in het buitenland. Daar ontvang jij de gasten en maak je ze wegwijs. Je bent het visitekaartje voor het bedrijf. En na je opleiding aan banen geen gebrek. Cosmo heeft in ieder geval ieder jaar 500 (bij)banen en stageplaatsen voor jou.

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Gasten ontvangen en inchecken in een hotel. Toeristische tips geven in een VVV- of ANWB-kantoor... Of je nu een gast ontvangt in een hotel of in een vakantiepark, of een prachtige maat op reis maakt voor een klant, jij bent degene die elke gast een speciale belevenis biedt van uitstekende kwaliteit. Daarbij is het inspelen op de wensen van een gast voor jou vanzelfsprekend. Het werken in de wereld van reizen & gastvrijheid vraagt wel het een ander van je. Je werkt wanneer anderen vrij en op vakantie zijn en het werk stopt vaak niet als het vijf uur is geweest. Werken in de toeristische sector kan ook een kantoorbaan zijn bij een reisbureau of een callcenter van een grote touroperator.

Bedrijfsadministrateur

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Jij bent goed in economie en wiskunde. Je puzzelt graag met cijfers en bent nauwkeurig. Je maakt graag overzichten die duidelijk zijn. Geldzaken vind je interessant. Zelfstandig werken past bij jou. Het lijkt jou mooi om in een organisatie degene te zijn die weet hoe het er financieel voor staat.

Financieel administratief medewerker

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Controleren, rekenen en rapporteren, het zit je in het bloed. Je houdt ervan om overzichten tot op de laatste cent uit te zoeken. Je bent creatief en oplossingsgericht. In de financiële richting werk je veel samen met je collega’s, moet je nauwkeurig zijn en vind je het leuk om dingen uit te zoeken. Je werkt met spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s, berekent en verwerkt financiële gegevens en verricht backoffice activiteiten, zoals postverzorging, archivering en telefoonbediening. Reken maar op succes!

Juridisch-administratief dienstverlener

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als Juridisch administratief medewerker werk je straks misschien wel samen met advocaten of makelaars. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar juridische gegevens in een strafzaak. Of bij het opstellen van een koopakte in de makelaardij. Een andere taak die je kunt krijgen is het geven van voorlichting en informatie. Bijvoorbeeld aan mensen die een uitkering aanvragen of een advies willen over schuldhulpverlening. Je hebt interesse in regels, wetten, cijfers en dossiers. Je moet zakelijk zijn en tegelijk je kunnen inleven in mensen die hulp nodig hebben. En als klap op de vuurpijl ben je ook nog integer en is vertrouwelijke informatie bij jou in goede handen. Heb je dit allemaal in je? Dan gaan de deuren van makelaars, deurwaarders, advocatenkantoren, gemeentes en verzekeringsbedrijven straks wagenwijd voor je open!

Management assistant / directiesecretaresse

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je bent een duizendpoot. Je regelt vergaderingen en bijeenkomsten. Je ontvangt gasten uit binnen- en buitenland. Jouw ‘baas’ kan altijd op je rekenen omdat je flexibel, loyaal en betrouwbaar bent. De Nederlandse taal beheers je tot in de puntjes én komma’s. Je bent nauwkeurig in het beheren van budgetten en het beoordelen van offertes. Maar dat is nog niet alles. Want je schrijft of redigeert ook teksten. Bijvoorbeeld voor de website en voor andere social media. Je zou haast denken dat je onmisbaar bent!

Medewerker human resource management

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Hoeveel vakantiedagen heb ik nog? Wat gebeurt er als ik met vervroegd pensioen ga? En hoe zit het precies met mijn tijdelijke arbeidscontract? Dat zijn vragen waar je als HRM-medewerker mee te maken kunt krijgen. Je luistert, geeft advies en zoekt naar oplossingen. Dat doe je met aandacht en plezier. Want je weet dat de medewerkers het kloppend hart van de organisatie zijn. Natuurlijk heb je ook administratieve taken, dat hoort erbij. Maar de kick bij HRM is vooral dat jouw collega’s goed geïnformeerd zijn over hun rechten en plichten. Van directeur tot conciërge en van manager tot telefoniste.

Medewerker marketing & communicatie

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Even een paar vraagjes. Hoe zet je een nieuwe tandpasta geloofwaardig in de markt? Wat doe je om ervoor te zorgen dat een liefdadigheidsorganisatie vijf keer zoveel sponsoren krijgt? Welke marketingstrategie bedenk je en welke middelen zet je in om het doel te bereiken? Social media? Geprinte media? Een tv-commercial? Een voorlichtingsbijeenkomst? Crowd-sourcing? Personal branding? Bij marketing & communicatie draait alles om het aanspreken van doelgroepen en het behalen van vastgestelde marketingdoelen. Vind je het boeiend om voor bovengenoemde vragen unieke antwoorden te vinden? Dan is de wereld van marketing en communicatie misschien wel de wereld waar jij helemaal thuis hoort.

Medewerker secretariaat en receptie

Leerweg: bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Daar zit je dan. Op je eigen plek met je eigen telefoon en computer. Je collega’s lopen vaak bij je langs omdat ze je dringend nodig hebben. “Dat doe ik wel even,“ zeg je vaak. Want je helpt klanten, gasten en collega’s graag verder. Bijvoorbeeld achter de balie, bij het bezorgen van de post of bij het opnemen van de telefoon. Werken met de computer is voor jou geen enkel probleem. En ook printen en kopiëren doe je met groot gemak. Natuurlijk kun je goed met mensen overweg. Je bent vriendelijk en gastvrij; hét visitekaartje van de organisatie.

Office assistant / Secretaresse

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Als office assistant heb je een verantwoordelijke baan. Je kunt goed omgaan met je collega’s, werkt nauwkeurig en stelt je dienstverlenend op. Je gaat integer met vertrouwelijke informatie om. Maar dit is niet het enige waar je goed in bent. Je verzorgt ook het mailverkeer en verwerkt de gegevens van de administratie. En dat doe je foutloos. Daarnaast maak je verslagen van vergaderingen en organiseer je in no-time nog even het afscheid van een collega die met pensioen gaat. Of je nu werkt voor een advocaat, een specialist of een directeur: op jou kan men rekenen!

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Kalmoes, Julianalaan 97, Leeuwarden

Heerenveen

Abe Lenstra boulevard 29
Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29, Heerenveen

Heerenveen

De Opslach 51
De Opslach 51, Heerenveen