Praktijkroute Neushoorn | Friesland College

Praktijkroute Neushoorn: leren op de werkplek

Ben jij die enthousiaste en verantwoordelijke student, die graag de handen uit de mouwen steekt? Die wil leren door te doen? Dan is de praktijkroute iets voor jou. Het is kans om te beoordelen of het werk bij jou past en een goede manier om de praktijk te leren kennen.

D'Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk van het Friesland College werkt voor goed onderwijs intensief samen met Neushoorn, de culturele hotspot in Leeuwarden. Verschillende opleidingen van D'Drive zoals Artiest, Film, Podiumtechniek en Eventmanagement zijn in het gebouw gehuisvest. Daar wordt praktijkgestuurd leren in de vorm van leereenheden en praktijkroute uitgevoerd.

In de praktijkroute is plek voor 25 studenten vanuit verschillende opleidingen zoals Podiumtechniek, Eventmanagement, Keuken, Bediening, Facilitair dienstverlener en Financieel management.

Wat is een praktijkroute?
Je gaat aan de slag in de praktijk van Neushoorn en je wordt voor 15 uur gekoppeld aan een leermeester. Dit is een medewerker uit de organisatie van Neushoorn. Jij gaat aan de slag met alle voorkomende werkzaamheden en spreekt af wanneer je dat gaat doen. Je wordt begeleid door een studieloopbaanbegeleider (SLB-er) vanuit de opleiding, die ook op de werkplek aanwezig is. Met de SLB-er reflecteer je op je werk en bepaal je welke verdieping nodig is voor je ontwikkeling. Hiervoor worden 15 uur per week ingepland. In deze 15 uur werk je in de werkplaats die bij Neushoorn is ingericht. Je kunt daar workshops volgen of aan de slag met het digitale bronnenmateriaal.

Met de SLB-er bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen en examinering van je mbo-diploma te voldoen.

Indeling in de week

15 uur werken in de praktijk van Neushoorn
15 uur onderwijs /studie op de locatie
10 uur zelfstudie.

Hoe kom je in aanmerking voor de praktijkroute?
Je meldt je aan via de website van het Friesland College. Je krijgt een uitnodiging voor een intakegesprek en een informatiebijeenkomst over de praktijkroute op locatie. Daarna bespreken we met jou op welke manier en waar jij je opleiding wilt gaan volgen.

Informatie praktijkroute Neushoorn
Marjolijn Brouwer
m.brouwer@fcroc.nl
06 51 57 45 02