Leidinggevende Entertainment & Events (Cosmo Academy) | Friesland College
Let op: numerus fixus opleiding 
Dit is een opleiding waarvoor maar een beperkt aantal opleidingsplekken (60) beschikbaar is. Meld je aan voor 1 april. Meer informatie over de toelating

De wereld van entertainments en events 

Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van entertainment en events: dus werk je (als leidinggevende) op een vakantie- of attractiepark, een hotel(resort), festival, een evenement en bijvoorbeeld een outdoorcentrum.

Je weet hoe jij (en jouw team) het beste kunnen inspelen op de wensen en de belevenis van gasten. En na je opleiding aan banen geen gebrek. Cosmo heeft in ieder geval ieder jaar 500 (bij)banen en stageplaatsen voor jou.

Waarom de Cosmo Academy – de opleiding voor entertainment en events? 

 • Ruim 20 jaar expert in de (internationale) entertainment branche – bij ons word je vanaf dag 1 opgeleid tot een echte (leidinggevende) professional.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling krijgt een kickstart bij ons – intensieve begeleiding door een persoonlijke coach.
 • Na de Cosmo Academy ben je klaar voor de grote wereld -  we laten je met een gerust hart los en hebben interessante (bij)banen voor jou tijdens en na je opleiding.
 • Jij staat centraal – de docenten zijn er echt voor jou. Jij mag helemaal jezelf zijn. Alleen zo kun je dingen leren die je je nu nog niet kunt voorstellen.
 • Mooie stages in binnen- en buitenland – dan kom je erachter dat je al meer kunt dan je dacht. En je leert veel natuurlijk. Ook tijdens je stage word je persoonlijk begeleid.
 • Al 8 jaar uitgeroepen tot nr. 1 mbo Topopleiding (bron: mbo keuzegids 2018)

Bekijk ook Cosmo Academy - de mbo opleiding voor entertainment en events

Wat ga ik leren?

 • Op de Cosmo Academy leiden we je op tot een professional die serieus wordt genomen in de entertainment- en eventwereld.
 • Applaus horen na een show die je met kids op het vakantiepark hebt opgevoerd. Ervoor zorgen dat gasten het dankzij jou super naar hun zin hebben. Precies weten hoe je de sfeer in de groep erin houdt. Als je dat helemaal geweldig vindt, dan is dit echt jouw opleiding.
 • Naast belangrijke theoretische vakken, leer je vooral door zelf te doen en te ervaren. Dat gebeurt in interessante workshops, praktijklessen en projecten.
 • Aan banen en stageplekken geen gebrek. Cosmo heeft er ieder jaar al 500.
 • Elke week is er een ‘Stay or Go’: bedrijven en experts uit de entertainment- en eventswereld komen naar ons toe of wij gaan hen bezoeken om te leren en te ervaren hoe het bij hen werkt.
 • Bij ons ‘maak je veel meters’ zoals wij dat zeggen door de intensieve persoonlijke begeleiding. Met jouw eigen coach ga je zien waar jij zo goed in bent en leer je op jezelf te vertrouwen. Je leert jezelf nog beter kennen en te zien wat er bij jou past. Zo krijgt jouw persoonlijke ontwikkeling een enorme kickstart aan het begin van je loopbaan.
 • Je leert onder andere samenwerken, presenteren en hoe je je goed kunt uitdrukken.
 • Je leert plannen, organiseren en leidinggeven aan een team.
 • Je leert hoe het werkt als je werkt aan een balie of receptie. Of als je op een event werkt bijvoorbeeld.
 • Je leert bijvoorbeeld hoe je (als leidinggevende) inspeelt op verschillende soorten gasten en wat zij willen. En hoe jij en jouw team het verschil kunnen maken.
 • Je doet via Cosmo twee mooie (buitenland)stages op een vakantiepark, resort of hotel; de eerste in Nederland of België. En de tweede buitenlandstage doe je aan de Middellandse Zee* (Ibiza, Mallorca of Menorca bijvoorbeeld).
 • Bij de Cosmo Academy vinden we het belangrijk dat je je helemaal op je gemak voelt, dat je voelt dat je jezelf mag zijn. Docenten zijn er voor jou, helemaal voor jou. Zo zorgen we er samen met jou voor dat jij dingen leert die je je nu nog niet kunt voorstellen. En die je overal van pas zullen komen.

De Cosmo Academy is onderdeel van het Friesland College.

Wat kan ik worden?

 • Op de Cosmo Academy word je vanaf de eerste dag opgeleid tot de beste professional voor de entertainment- en eventbranche. Dan moet je denken aan plekken waar er gasten in hun vrije tijd zijn zoals een vakantiepark, een resort, een event, een outdoorcentrum of een festival.
 • Na de Cosmo Academy laten we jou met veel vertrouwen de grote wereld in gaan. Of je nou gaat werken in de entertainment- of eventwereld of ergens anders. Met wat je bij ons leert kun je namelijk straks overal aan de slag gaan waar er gasten of klanten komen. We hebben zoveel vertrouwen in jou dat we je graag aan een (bij)baan helpen via Cosmo; na of zelfs al tijdens je opleiding

  Vraag naar mbo professionals in hospitality neemt alleen maar toe>

Wat doe ik tijdens de (buitenland)stage?

Cosmo heeft ieder jaar 500 stageplekken en (bij) banen voor onze studenten. Samen met jou bepalen we welke stage bij jou past. Tijdens je stages draai je mee in een team op een vakantiepark, hotel of een resort. Je komt er achter dat je al veel meer kunt dan je dacht.

Tijdens je stages laten we je trouwens niet los en word je persoonlijk begeleid. Natuurlijk leer je ook veel bij in deze maanden, in binnen- en buitenland. Je maakt bovendien veel nieuwe vrienden, uit Nederland en andere Europese landen.

Leerjaar 1: stage in een vakantiepark in Nederland of België;

Leerjaar 2: buitenlandstage aan de Middellandse Zee*

*Om stage te lopen in het buitenland moet je minimaal 18 jaar zijn.
 


Meer weten? Kijk eens op www.wearecosmo.com

Volg Cosmo Academy nu ook op Facebook!