Sounddesign | Friesland College

Jouw muzikale creaties zijn overtuigend en klinken naar meer. Je werkt in of voor een muziekstudio. Je plaatst microfoons en regelt de audiotechniek. Je levert een professioneel eindproduct af door opnames te editen, mixen en te masteren. Je leert componeren en arrangeren voor o.a. films, jingles, commercials en gamemuziek. Je ontwikkelt jezelf in het produceren van bijv. R&B of dance producties. Je beheerst het hele proces van muziekproducties tot in de puntjes. 

Daarnaast ontwikkel je jezelf in het geven van workshops. Ook leer je netwerken opbouwen en te onderhouden. 

Door jouw creativiteit en ideeën worden muziek en geluidseffecten helemaal te gek!

Meer informatie over de niveau 4 opleiding Muzikant Sounddesign (bol)

Neushoorn: nieuw onderkomen
Vanaf januari 2016 is de opleiding Sounddesign gehuisvest op de locatie Neushoorn, Ruiterskwartier 41 in Leeuwarden.

LET OP: meld je snel aan, want we nemen voor Artiest Muziek en Sounddesign samen niet meer dan 55 studenten aan voor komend studiejaar.

Actueel

  • Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september

    Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september

    Wethouder Henk Deinum, Janpier Brands, directeur Neushoorn, en Anneke Holwerda, directeur D’Drive, legden dinsdag 12 mei de eerste stenen van een muur van Neushoorn, het nieuwe onderkomen aan het Harmoniekwartier. Ook gaven zij een toelichting op de bouwplanning. Lees meer »

  • (Her)beleef Make It! online

    (Her)beleef Make It! online

    Donderdag 2 april vond Make It! voor het laatst plaats in Poppodium Romein. Geluidsopnamen van de bands en foto's van Make It! vind je nu op internet. Lees meer »