Danser | Friesland College
Je bent op een gezonde manier gek van alles wat met dans te maken heeft. Je vindt bewegen fantastisch, je houdt ervan om naar dans te kijken en je vindt het geweldig om met anderen choreografieën te maken. Je werkt vaak ’s avonds en bereidt je overdag voor. Dat vraagt dus veel discipline en doorzettingsvermogen. Je bent creatief, vindingrijk en hebt een prima conditie. Je moet anderen enthousiast kunnen maken voor dans.

Het werkveld van een danser is zeer uiteenlopend. Je bent veel op het podium te vinden, maar leert ook te werken in de commerciële toeristische wereld. Denk hierbij aan bedrijfsfeesten, recreatieteams op campings of het verzorgen van een theaterdiner. Ook studiowerk, zoals het inspreken van commercials, behoort tot je werkterrein. Vaak werk je als freelancer.

De opleiding dans

Tijdens de opleiding krijg je kennis, inzicht en vaardigheden op het brede werkveld van de dans. Je richt je op het maken van choreografieën, op het zelf dansen, het verzorgen van workshops en op lesgeven. Je krijgt les in klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, improvisatie en showmusical. Je organiseert dansprojecten, dansvoorstellingen en danskampen. Je doet ervaring op in dansstudio’s, bij creativiteitscentra, dans- en muziekscholen, theaters, basis- en middelbare scholen.

Onderdeel van de studie is het samenstellen van een portfolio, waarmee je kunt laten zien wat je hebt gedaan en wat je in je mars hebt.

Intakeprocedure en auditie Danser
Als je je wilt inschrijven voor de opleiding Danser word je uitgenodigd voor een auditie. De opdrachten ter voorbereiding vind je als bijlage bij de uitnodiging. Meer informatie

Diploma en dan ...

Werken
Na de opleiding kun je veel kanten op. Zo kun je lesgeven aan diverse groepen, heb je de mogelijkheid om een eigen dansgroep op te zetten, voorstellingen te verzorgen in theaters, productiehuizen, op scholen of in entertainmentbedrijven.
 
Doorleren
Je kunt ook beginnen met een vervolgstudie. Denk bijvoorbeeld aan de dansacademie, een opleding tot danstherapeut, PABO, caesartherapie.