Praktische wereldburger

Je wordt bij ons opgeleid tot een ‘praktische wereldburger’. Want als afgestudeerd vakspecialist wil je klaar zijn voor de veranderende wereld van morgen. Dat is niet persé vanzelfsprekend, maar voor ons wel. Het betekent dat we jou naast vakkennis ook toerusten met het vermogen om leiderschap te nemen over je persoonlijke ontwikkeling en dat je (extra) uitdagingen niet uit de weg gaat. Je wordt een vakspecialist, die daarnaast beschikt over persoonlijk leiderschapsvaardigheden.

Met deze persoonlijke leiderschapsvaardigheden bedoelen we dat je zelfsturing geeft bij je functioneren als burger en flexibel om kunt gaan met ontwikkelingen binnen en buiten je werkveld. Want naar verwachting zullen die elkaar steeds sneller opvolgen. Het kunnen koppelen van maatschappelijk relevante thema’s aan je beroep wordt steeds belangrijker voor beroepsprofessionals. Jij wordt dus een beroepsprofessional die zowel specialist is in zijn of haar vakgebied als generalist die weet wat er in de wereld van nu en morgen speelt.

Als praktische wereldburger ben je te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Een praktische wereldburger heeft kennis van verschillende maatschappelijke onderwerpen
  • Een praktische wereldburger maakt gebruik van persoonlijk leiderschapsvaardigheden
  • Een praktische wereldburger kan schakelen tussen verschillende perspectieven

Als vakman of -vrouw kijk je met een open blik om je heen kijken en weet je dat de wereld groter is dan de eigen vertrouwde omgeving. Als betrokken burger realiseer je je dat er overal – dichtbij huis of veel verder weg – van alles verbeterd kan worden, individueel en collectief. Ook ben je je ervan bewust en heb je vertrouwen dat je met je opgedane kennis en vaardigheden een bijdrage kan leveren door te doen. Je bent enerzijds een sterk vakman/-vrouw (een specialist) en anderzijds een wereldburger (een generalist). Dit totaalplaatje aan vaardigheden noemen wij dus de praktische wereldburger.