Friesland College Friesland College Friesland College

Moderne vreemde taal

In ieder beroep gaat de wereld voor je open, als jij de talen goed beheerst. Een toerist uit Spanje in je hotel, een Frans bedrijf aan de telefoon of een bestelling doen bij een Duits bedrijf? Het is handig, als je dan soepel kunt communiceren. En hoe mooi is het, als een taal voldoende beheerst om zelf in het buitenland aan de slag te gaan?

Bij het Friesland College is het Talencentrum dé plek om talen te leren. Je kunt hier terecht voor Spaans, Duits, Engels en Frans. Tijdens de lessen spreken docenten de taal die je komt leren. Spannend en eerst misschien onwennig, maar zo ga je de taal echt gebruiken. In de praktijk, helemaal volgens de aanpak van het Friesland College…

In een aantal opleidingen is een vreemde taal verplicht. Zo krijg je op niveau 4 altijd te maken met Engels. Je opleiding zorgt er dan voor dat je - meestal met de hele groep – terecht kunt bij het Talencentrum. Hier kijkt de docent eerst wat je al kunt, om hier in lessen op aan te sluiten. Soms krijg je instructie in een grote groep, een andere keer werk je met enkele anderen of individueel aan eigen opdrachten. Je werkt steeds aan je eigen portfolio.

Het Talencentrum is gevestigd in FC-locaties Sportstad (Heerenveen) en Triangel (Leeuwarden).