Friesland College Friesland College Friesland College

Keuzedelen

Het Friesland College maakt veel werk van de keuzedelen, die enkele jaren geleden landelijk zijn ingevoerd. Wij geven studenten immers graag de ruimte om zelf hun koers te bepalen naar een waardevol diploma. Dan moet je wel wat te kiezen hebben. Het Friesland College heeft dan ook een breed aanbod.

Wil jij je specialiseren in je eigen vakgebied? Meer weten van wijn, als student van de hotelschool? Of over hightech autospuiten, als aanstaand monteur? Dat kan. Maar je hebt ook keuzedelen die jouw opleiding verbreden. Hierbij werk je samen met studenten van verschillende opleidingen. In ondernemen bijvoorbeeld, in leidinggeven of innoveren…

Met een mooi pakket aan keuzedelen voeg je iets bijzonders toe aan je diploma en laat je een werkgever zien wat je waard bent. Want keuzedelen die je met een voldoende hebt afgerond, komen op je diploma te staan. En wil je door naar het hbo? Dan kun je die stap voorbereiden in een speciaal keuzedeel, dat hierop is gericht. Liever een taal als Frans, Duits of Fries? Dat kan ook. Met je coach zoek je uit wat er allemaal mogelijk is om jouw doel te bereiken.