Praktijkgestuurd leren

Hoe leer je bij het Friesland College?

Als student van het Friesland leer je veel in de praktijk. Dat noemen we praktijkgestuurd leren.Dat gaat altijd aan de hand van een vaste cyclus: ervaren, verdiepen en weer ervaren, waarbij je constant reflecteert op wat je doet. 

Je leert dingen namelijk veel makkelijker, beter en sneller als je merkt waaróm je iets moet leren. En dat merk je het beste door het zelf mee te maken. In de praktijk, dus.

Dat betekent dus ook niet dat je nooit naar school gaat. Naast theorie die met je opleiding te maken heeft, leer je op school bijvoorbeeld ook om kritisch naar jezelf te kijken, dat noemen we reflecteren. Dit reflecteren pas je in de hele cyclus van praktijkgestuurd leren toe, zodat je ziet wat er goed en minder goed ging, en daarvan kunt leren.  We werken samen met allerlei bedrijven en instellingen om jou te helpen in de praktijk te leren, zodat je de dingen daar leert waar je ze het beste kunt leren. Alles om ervoor te zorgen dat jij met je mbo-diploma een stevige basis voor een mooie toekomst hebt.

Bij ons word je een praktische wereldburger

De wereld om ons heen verandert erg snel. We willen ervoor zorgen dat je daar goed op voorbereid bent. Je leert daarom niet alleen een beroep, maar ook zogenaamde persoonlijke leiderschapsvaardigheden.

Daarmee bedoelen we dat je allerlei dingen leert waarmee je je in de wereld kunt redden. Alle veranderingen volgen elkaar snel op, dus zul je flexibel moeten zijn. Ook moet je begrijpen hoe sommige dingen in de maatschappij te maken hebben met jouw beroep. 

Tegelijkertijd leer je bij ons hoe je met een open blik naar de wereld om je heen kunt kijken. Zodat je ziet dat er van alles verbeterd kan worden, en hoe jij kunt bijdragen door te doen.