Vergoeding verplichte kosten

Ben je op 1 augustus jonger dan 18 jaar en wil je een bol- of bbl-opleiding volgen? Dan betaal je elk jaar een bedrag aan verplicht lesmateriaal. In sommige gevallen kun je hier van ons een vergoeding voor krijgen.

Voorwaarden

  • Je bent op 1 augustus jonger dan 18 jaar;
  • Je volgt een bol- of bbl-opleiding of bent van plan dit te doen;
  • Je komt uit een gezin met een laag inkomen.

Om deze vergoeding te krijgen, moet het inkomen van je gezin onder een bepaald minimum zitten. Dat wordt gecontroleerd met een inkomenstoets. Woon je in Friesland, dan vraag je een inkomenstoets aan bij Kindpakket. Woon je buiten Friesland, dan doe je dat via de Stichting Leergeld. Tijdens de afspraak wordt er bijvoorbeeld naar het inkomen van je ouders of verzorgers gekeken, maar ook naar dat van broers en zussen en dat van jezelf.

Als de inkomenstoets laat zien dat je de verplichte kosten inderdaad niet kunt betalen, dan krijg je een positieve verklaring. Stuur die op naar leermiddelen@fcroc.nl. Je kunt ook een kopie per post sturen:

Studenten Services
T.a.v. Sonja Fokkema
Postbus 45, 8900 AA Leeuwarden
of Postbus 582, 8440 AN Heerenveen

Wij nemen daarna contact met je op en bespreken hoe het verder gaat.

Kan ik een vergoeding voor vrijwillige kosten krijgen?

Bij sommige opleidingen van het Friesland College krijg je te maken met vrijwillige kosten, bijvoorbeeld voor een cursus, excursie of reis. Bespreek tijdens je afspraak met Kindpakket of Stichting Leergeld of hier ook een vergoeding voor mogelijk is. Dit loopt niet via het Friesland College.