Proudly presented: Onze Skills Heroes-finalisten

Het Friesland College heeft maar liefst 9 Skills Heroes finalisten. Zij mogen het Friesland College representeren tijdens de landelijke finale van Skills The Finals in Utrecht op 31 maart en 1 april. En wie weet maken ze kans om namens Nederland deel te nemen met Team Netherlands aan Worldskills, welke plaatsvindt in oktober 2022 in Shanghai, China.

Wie zijn deze toppers? Graag stellen we ze aan je voor!

Annick de Gouw

Annick is zeventien jaar en woonachtig in Nij beets. Als student allround meubelmaker/ (scheeps) interieur-bouwer, heeft zij al veel indrukwekkende creaties mogen maken. Haar specialiteit is precies en netjes werken. Over 10 jaar ziet Annick haarzelf nog steeds werken met haar handen en hout.

Danique Jorritsma

Danique is woonachtig in Sneek en is 18 lentes jong. Ze volgt de opleiding tot zelfstandig werkend bakker. En gaat meedoen aan de vakwedstrijden patisserie. Ze ziet zichzelf in de toekomst een eigen patisserie of bakkerij openen.  Ze creëert het liefst dessert taarten.

Nynke de Vries

Spontaan, open en biedt graag de helpende hand, dat omvat Nynke (17). Met haar opleiding als gespecialiseerd pedagogisch medewerker heeft ze als doel om verder te studeren en uiteindelijk te werken in het onderwijs. Ze heeft heel veel zin in de wedstrijden en is van plan om 100% inzet te tonen.

Wouter Kaandorp

Een aantal jaar geleden was Wouter (20) werkzaam als loonwerker. Toch was hij op zoek naar iets meer uitdaging. Dit vond hij in de opleiding tot bedrijfsadministrateur. Met een sociale houding weet Wouter goed in teamverband te werken, maar ook de cliënten te informeren en te helpen, waar nodig. Hij kijkt uit naar de Skills wedstrijden.

Arjen van der Pol

Een evenement organiseren vergt veel denk- en planwerk, daar weet Arjen (19) alles van. Naast zijn functie als supermarktmanager, studeert hij medewerker evenementenorganisatie. Hij omschrijft zichzelf als een bezige bij, die graag een ander helpt. Hij heeft de eerste twee rondes van de wedstrijden gehaald en hoopt dat hij de titel mee mag nemen naar huis.

Justin van den Brom

Als allround monteur mobiele werktuigen heeft Justin (19) veel gesleuteld aan voertuigen. Hij volgt de opleiding in een BBL-vorm en is woonachtig in Nijemirdum. Hij sleutelt het liefst aan motoren en kijkt met twee jaar werkervaring positief naar de wedstrijden. Uiteindelijk wil Justin in de richting grote motoren, dit is vaak terug te vinden in de vorm van zeevaartschepen. 

Diana Kotanawa

Van een schets creëert zij werkelijkheid. Diana is 18 jaar oud en volgt de opleiding tot fashion design. 31 maart en 1 april strijdt zij voor de eerste plek in de vakwedstrijd Junior stylist. Ze houdt van uitdagingen en probeert dit altijd perfect uit te voeren. Diana gaat dan ook echt tot het uiterste om het perfecte plaatje neer te zetten.

Hieke Fahner

Toerisme is het vak waar ze alle in’s en out’s van weet. Hieke is 18 jaar oud en komt uit Hallum. Deze Friezin heeft een hart voor hospitality en wordt gelukkig wanneer elke gast tevreden naar huis gaat. Ze studeert leidinggevende travel & hospitality en strijdt eind deze maand tegen andere studenten in de vakwedstrijd hotelreceptioniste.

Océane Hiemstra

Geef haar naald en draad en Océane weet er kunst er kunst van te maken. Deze 19-jarige dame komt uit Drachten. Tijdens het ontwerpen houdt ze niet alleen rekening met hoe het kledingstuk eruit komt te zien, maar ook welke materialen worden gebruikt. Duurzaamheid is een belangrijke kwestie voor haar. Naast haar examens bereidt Océane zich voor op de wedstrijd.