Ondernemerschap

Wil jij ondernemend gedrag, ondernemerschap, persoonlijk leiderschap of je talenten verder ontdekken èn ontwikkelen? Dat kan allemaal bij het Friesland College.

Onderzoek waar jouw passie ligt!

Ervaar de MBO Inqubator; een actieve community waar je samen met studenten, docenten én mensen uit het bedrijfsleven je gaat voorbereiden op het ondernemerschap van morgen en waar persoonlijk leiderschap voorop staat. Dit doen we onder andere met inspirerende trainingen, keuzedelen, uitdagende events, deelname aan (internationale) projecten.

Zelfstandig ondernemerschap iets voor jou? Ontdek het tijdens het Future Proof programma. Friesland College heeft twee hubs, in Leeuwarden en Heerenveen, waar je tijdens je opleiding kunt werken aan je eigen bedrijf en waar professionals je coachen.

Al deze activiteiten kun je volgen naast je reguliere opleiding. Er zijn diverse programma’s, kies èèn die bij jou past! Kijk hieronder in de agenda voor aankomende evenementen.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons!

 

Agenda

September    

donderdag 22 september 2022
13.30 – 15.30u

Workshop 1. Een vliegende start Ontdek de 5 geheimen van het bouwen van een succesvolle startup. Tijdens deze workshop leer je de belangrijkste succesfactoren van elke startup, maar krijg je ook inzicht in de veelgemaakte fouten. Zodat jij deze natuurlijk niet hoeft te maken
     
Oktober    
donderdag 6 oktober 2022
12.00 – 13.00u
Business Lunch Talk Oprichter Go Sharing (Engelstalig)
donderdag 6 oktober 2022
14.30 – 16.30u
Workshop 2. 20 minuten bedrijfsplan (LMC) Is beginnen met ondernemen verwarrend of moeilijk? Niet met deze 9 bouwstenen! Met behulp van het Lean Model Canvas creëer je jouw bedrijfsplan in een rap tempo en kun je beginnen met de vormgeving van je startup.

donderdag 13 oktober 2022

13.30 -16.00u

Business Basics: 3 workshops, in 2 ronden aangeboden Wat zou je doen met een miljoen? Geluk of Succes?
donderdag 27 oktober 2022
17.00 – 21.30u
F*ckUp Night Faalverhalen van impactmakers en uit de muziekindustrie (Engelstalig)
November    
donderdag 3 november 2022
13.30 – 15.30u
Workshop 3. Je eerste klanten Wil je je eerste klant vinden zonder dat je product of dienst klaar is? Ja, dat klopt. Tijdens de Customer Discovery Workshop vind je jouw eerste kopers. Zij zullen voor je product of dienst betalen zonder dat het al af is. Kinkt dit te goed om waar te zijn?
donderdag 17 november 2022
17.00 – 20.00u
Launchgame (Engelstalig)
     
December    
donderdag 1 december 2022
13.30 – 15.30u
Workshop 4. Je eerste product Het is tijd om aan de slag te gaan met bouwen en testen. We houden allemaal van een goed prototype! Maar waarom maken we er één? En wat is de formule voor een geweldig prototype?! Laten we beginnen met het bouwen van een prototype waar je klant echt op zit te wachten!
donderdag 15 december 2022
13.30 – 15.30u
Workshop 5. Pitchen Mensen overtuigen van jouw product, hoe doe je dat? Dat jouw startup de oplossing heeft voor een probleem is waar het bij jouw startup om draait. Moeite hebben hiermee komt vaker voor dan je denkt. Maar geen nood! Na deze workshop kan je omgaan met klanten, vrienden en investeerders
31 december deadline aanmelden Enterprijs Finale februari 2023 ENTERPRIJS: hèt pitchevenement voor studentondernemers! Daarvoor zijn we op zoek naar jong ondernemerstalent. De prijzenpot is aantrekkelijk en zo samengesteld dat de studentondernemer een boost kan geven aan zijn of  haar bedrijf. De volgende prijzen zijn inbegrepen:  
    - Geldprijs van €2.500 
    - Startuptraining (gegarandeerd bij selectie) 
    - Halfjaar startupondersteuning bij Inqubator Leeuwarden

Meld je wel even aan via s.cuperus@fcroc.nl want vol = vol.