Stage in het buitenland

Een stage of een project in het buitenland? Dat kan! Het Friesland College vindt het belangrijk dat je leert over andere culturen, normen en waarden. Waar je straks ook gaat werken, in het buitenland, in Zuid-Limburg of ‘gewoon’ hier in Friesland, een internationale ervaring komt altijd van pas. Ook hier op school, in jouw omgeving of op je (toekomstige)werk kom je immers verschillende culturen tegen.

Stage in het buitenland

Bij de meeste opleidingen kun je voor stage naar het buitenland. Onze studenten zijn te vinden in België, Duitsland, Spanje, Malta.. maar ook op Curaçao en zelfs in Indonesië. In overleg met je coach en het International Office is veel mogelijk!

Internationale uitwisseling

Verschillende opleidingen organiseren excursies of projecten in het buitenland. Zo gaan sommige sportopleidingen op trainingskamp in Frankrijk of België en gaat een groep studenten Onderwijsassistent voor een project naar Noord-Ierland en Malta.

Vaak kun je voor een buitenlandstage of – project een Erasmus+-beurs aanvragen. Dit is een Europese beurs waarmee je jouw reis- en verblijfskosten in het buitenland (deels) kunt betalen.

Internationalisering op school

Ook op school organiseren wij internationale activiteiten waarbij andere landen en culturen centraal staan. Bijvoorbeeld een project waarbij studenten van verschillende culturen elkaar interviewen. Binnen het vak Burgerschap is culturele diversiteit een onderwerp dat geregeld aan de orde komt. Maar het Friesland College heeft ook contact met scholen in het buitenland. Met deze scholen worden online activiteiten georganiseerd. Zo heb je opeens contact met jouw leeftijdsgenoten in Spanje…. of Finland… of… Zweden!

Internationale vakwedstrijden

Internationale ervaring kun je ook opdoen tijdens internationale vakwedstrijden. Onze studenten kunnen meedoen aan verschillende vakwedstrijden, zoals Skills, of de AEHT, voor de horeca.

Onze docenten

Ook voor onze docenten is een internationale ervaring leerzaam. Zo wisselen zij kennis en ervaring uit met collega’s uit het buitenland. Zij bezoeken onze collega-scholen of bedrijven in het buitenland of ontvangen buitenlandse collega’s bij ons op school.

Erasmus+

Erasmus+ Accreditatie 2021 en Label of Excellence voor buitenlandactiviteiten
Het Friesland College beschikt sinds 2016 over de Erasmus+ VET Mobility Charter, die in 2021 is omgezet in een Accreditatie. Organisaties met een Erasmus Accreditatie hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag willen. Daarnaast kreeg het Friesland College als een van de weinige roc’s in Nederland het Label of Excellence. Hét kwaliteitskeurmerk voor mbo-instellingen die internationalisering in de brede zin hebben ingebed in hun onderwijsbeleid en mobiliteitsprojecten met de hoogst mogelijke kwaliteit uitvoeren.

Internationalisering Erasmus+