Friesland College Friesland College Friesland College

Excellentieprogramma

Wil jij: Meer uitdaging? Een sterkere positie op de arbeidsmarkt? Spannende situaties meemaken? Resultaat behalen? Doe dan mee aan het programma waarin je kunt uitblinken. Dat noemen we in het Friesland College excelleren. Alle (verborgen) talenten waarover je beschikt, kun je aanspreken. Wat is er mooier dan alles uit jezelf halen?! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! Of kom naar ons spreekuur, elke dag van 12:30 tot 13:30 uur. Je kunt je melden bij Studenten Services in Leeuwarden.

In het excellentieprogramma draait het om: leren excelleren én bereiken van resultaat. Dat doe je door deel te nemen aan de KRACHT-weken en een Challenge aan te gaan. Met excelleren bedoelen we: jezelf positief verrassen en jezelf overwinnen.

Het programma is speciaal voor de student die meer wil en kan. Dus de student die ambitie, toewijding, leergierigheid en nieuwsgierigheid aan de dag legt. Deze eigenschappen zeggen veel meer dan een cijferlijst.

Deelname aan excellentieprogramma biedt jou extra uitdaging, zodat je met veel plezier en enthousiasme je studie op het Friesland College beleeft.

LEREN EXCELLEREN | FOCUS | SAMEN WERKEN | CHALLENGE | ONTDEKKEN | UITVINDEN

Wat krijg je als je meedoet?

  • Een bewijs van deelname aan de krachtweek met daarop studie-onderdelen die gedaan zijn.
  • Een boost in de persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt waar je goed in bent en waar je nog in kunt groeien en hóe je dat doet.
  • Een onderscheidend CV waarmee je indruk maakt!
  • Groter netwerk, zowel onder studenten binnen andere opleidingen alsook bedrijven en andere instellingen.
  • Vaardigheden die goed van pas komen in jouw loopbaan.
  • Kennis over de laatste trends, ontwikkelingen en technieken.

Hoe ga je dan excelleren?
Het begint bij de intake: Je intake vindt plaats met je slb’er en met je excellentie-coach. Tijdens dit gesprek geef je aan Wat je wilt, Wat je kan en Waarin je in wilt excelleren. Een voorbeeld: Challenge is dat je meer wilt leren over presentaties geven. Na je intake ga je een start maken met je Persoonlijk Excellentie Plan en zelfportret. Deze neem je mee naar de krachtweek. En hier werk je deze verder uit.

Je kiest een challenge!
Een challenge is een opdracht die je uitvoert. Er zijn challenges die je als team aanneemt en er zijn individuele challenges. Ook kun je zelf een challenge formuleren, wanneer je zelf een idee hebt dat je graag wilt realiseren. Bijvoorbeeld dat stripboek dat je graag wilt maken, of die elektrische driewieler die je wilt ontwerpen.

Wat zijn krachtweken?
Tijdens de krachtweek ben je volledig bezig met het excellentieprogramma! Je leert en werkt een week intensief samen met studenten die net zo gemotiveerd zijn als jij! De Krachtweken zijn vooraf gepland. Daardoor kun je van te voren kijken hoe dit binnen jouw studie past. Je bent van harte welkom om aan alle krachtweken deel te nemen. Lukt je dat niet, doordat je bijvoorbeeld stage loopt of in je examenjaar zit, dan is het mogelijk voor díe Krachtweek te kiezen die bij jouw challenge past. Tussen de krachtweken door worden er een coach-sessies en bijeenkomsten gepland.

Week 41 | Thema Wisselwerking
7 t/m 11 oktober 2019

Week 48| Thema Vindingrijkheid
25 t/m 29 november 2019

Week 4| Thema Veerkracht
20 & 21 januari 2020

Week 13 | Thema Vliegen
23 t/m 27 maart 2020

Hoe ga jij je excellentieprogramma afronden?
Het excellentieprogramma rond je af met een peerassessment. Wanneer je daarvoor klaar bent geef je dit aan bij je excellentiecoach en volg je de workshop ‘peerassessment’. Na deze workshop wordt je peerassessment ingepland. Tijdens dit assessment geef je aan wat je hebt geleerd aan de hand van je persoonlijk excellentie plan (PEP).

Excellentieprogramma