Begeleiding

In het Friesland College geven we jou als student graag de ruimte. Zo kunnen je zelf van alles ontdekken en leren. Dat is de basis van ons praktijkgestuurd leren. We maken van jou een zelfstandige student die met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Maar... moet je ’t dan vaak ook maar zelf uitzoeken? Natuurlijk niet! Wij zijn de professionals die graag met je meelopen en je begeleiden. Als het goed gaat en ook als je wel een extra zetje kunt gebruiken.

Docenten en coaches

Tijdens je opleiding krijg je te maken met verschillende docenten. Zo heb je een coach en diverse vakspecialisten, afhankelijk van de opleiding die je doet.
Wie doet wat?

  • Je coach helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling en bij het bepalen van je leertraject. Hij volgt je tijdens de hele opleiding, van begin tot eind. Je hebt geregeld gesprekken met je coach en maakt afspraken over je opleiding.
  • Vakdocenten begeleiden je bij aanleren van vaardigheden en verkrijgen van kennis. De ene keer krijg je les, een andere keer leer je van alles in workshops en trainingen. Ook krijg je opdrachten die je zelf uitwerkt. Een vakspecialist beoordeelt samen met jou je werk en wat je kunt doen om hierin een volgende stap te maken. 

 

Meer informatie