Friesland College Testnieuwsbrief mei 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis at nisl sed felis auctor venenatis. Vestibulum blandit ex ut est consequat, vitae consectetur sem iaculis. Praesent id ex et risus fringilla efficitur et ac purus. Phasellus semper enim non nisl interdum tincidunt. Sed sagittis accumsan faucibus. Praesent id arcu id enim aliquet suscipit et sit amet augue. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus convallis tellus eget ex varius sagittis.

Donec justo massa, posuere et orci lacinia, ultricies facilisis lacus. In ante felis, suscipit vitae accumsan ut, rutrum nec nisi. Nullam tincidunt mi ac porttitor accumsan. Maecenas id quam ac tellus venenatis auctor et ac augue. Nulla elementum tellus augue, non pretium erat volutpat vel. Aenean pharetra ultricies lorem id pulvinar. Proin ac lacinia eros. Etiam posuere quam mauris, vitae finibus mauris sagittis ut. Nunc sodales nisl ligula, nec luctus nulla fermentum vitae. Aenean tempus, elit ut lacinia convallis, magna tortor accumsan enim, a pharetra nibh tellus nec massa. Ut gravida odio a libero malesuada, quis faucibus turpis laoreet. Pellentesque eros sapien, malesuada non ornare sed, efficitur id purus. Aenean eget pretium ligula, vel ullamcorper arcu. Nulla eu mauris at metus sagittis mattis et sed dui.

Studenten Mode design maken kostuums van plastic

Meestal liggen er stoffen onder hun naaimachine, maar nu werkt een grote groep studenten Mode design met plastic. Ze recyclen plastic afvalmaterialen door er kostuumstukken van te maken. Deze worden 28 en 29 april getoond tijdens het Waterfestival in Leeuwarden, onderdeel van het Leeuwarden-Fryslân 2018-project WaterConnecting. Voor de studenten is het een mooie klus, waarbij ze nieuwe technieken gebruiken. Ook maken zij zichzelf en anderen zo bewust van het thema ‘plastic soup’.

Doutsen FC-student van het Jaar

De 20-jarige Doutsen van Gosliga uit Leeuwarden is woensdagavond 18 april uitgeroepen tot FC-Student van het Jaar 2018. De studente Artiest Drama van het Friesland College won deze titel tijdens de finale van de FC-Awards, in het Leeuwarder Neushoorn.
"Welk niveau je ook doet, je bent niet minder dan een ander." Met deze boodschap betrad Doutsen woensdag het podium van Neushoorn, een van de onderwijslocaties van het Friesland College. 


'Jezelf blijven uitdagen'
Doutsen vertelde dat ze van het vwo uiteindelijk naar het mbo ging, wat in het begin als falen voelde. "Ik kwam hier als een stil en verlegen meisje. In de afgelopen drie jaar ben ik spontaner en zelfstandiger geworden. Ik heb ook leren presenteren. Ik sta hier nu op dit podium voor iedereen die zichzelf blijft uitdagen of die dat extra zetje nodig heeft." 

Finalisten
In totaal stonden er dertien studenten, leerbedrijven en medewerkers in verschillende categorieën op het podium tijdens de finale van de FC-Awards. De finalisten vertelden elk in een twee minuten durende pitch waarom zij genomineerd waren en de titel verdienen.

Ze werden beoordeeld door een vijfkoppige jury, bestaande uit Lydia Pieksma (FC-Student van het Jaar in 2017), Carlo Segers (voorzitter College van Bestuur Friesland College), Karin Biegel (Raad van Toezicht Friesland College), Alie van der Wal (Meriant, Leerbedrijf van het Jaar in 2017) en Soeren Grigoryan (Medewerker van het Jaar in 2017).

Doorzetter van het Jaar
In de categorie Doorzetter van het Jaar mocht Bianca Fiorello de hoogste trede van het podium betreden. Als eerste vrouw uit haar Italiaanse familie heeft zij een opleiding afgerond en nog steeds blijft ze zich doorontwikkelen.

Leerbedrijf van het Jaar
Leerbedrijf van het Jaar werd Philips/Innovatiecluster Drachten. Binnen dit leerbedrijf werken studenten aan oplossingen voor grote uitdagingen in de toekomst. Twee studenten - Joas Nicolai en Jelmer de Jong - vertelden over een van hun projecten: het ontwikkelen van een speciale drinkbeker voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Medewerker van het Jaar
Medewerker van het Jaar werd Arjan Verkoelen, docent van de Basisopleidingen Horeca & Bakkerij, die naar de mogelijkheden kijkt en niet naar de problemen. Hij hanteert een persoonlijke aanpak en legt een positieve focus op de student. 

Nominaties LC Awards
Doutsen van Gosliga, Joas Nicolai en Jelmer de Jong kregen tevens een nominatie voor de LC Awards. Tijdens deze verkiezing van de Leeuwarder Courant wordt aandacht besteed aan het Friese onderwijs - mbo, hbo en universitair - en aan de prachtige projecten die er gedaan worden. Naast Doutsen, Joas en Jelmer heeft ook Tsegab Habtemariam Hagos een plekje bemachtigd bij de LC Awards. Deze uit Eritrea afkomstige student haalde in acht maanden zijn inburgering en werkt nu keihard voor twee studies. De verkiezingsavond van de LC Awards is op dinsdag 12 juni in het atrium van de Leeuwarder Courant.

Kalender

20 oktober

Herfstvakantie

.

Klik hier om meer te lezen..

21 november

Open Dag

Proef de sfeer op onze Open Dag in Leeuwarden en Heerenveen.

Klik hier om meer te lezen..

Nieuws

Us Boat houdt knap stand in Leeuwarder grachten

Us Boat, de zonneboot van School voor Techniek & Technologie, was de afgelopen week volop in actie te bewonderen op de Friese wateren. Us Boat deed namelijk mee aan het Solar Sport One World Championship, waarvan de finale plaatsvond op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli in de grachten van Leeuwarden. Uiteraard onder de paraplu van LF2018, want daar staat naast cultuur en 'mienskip' ook duurzaamheid hoog in het vaandel. En wat is er duurzamer dan een boot aangedreven door zonne-energie?

Klik hier om meer te lezen..

CIOS docent nieuwe Hoofd Jeugdopleiding SC Cambuur

​​​SC Cambuur heeft een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Johan Wijnsma, vorig seizoen nog hoofdtrainer van SC Cambuur O19, gaat deze rol met ingang van dit seizoen (parttime) vervullen. Het aantrekken van Wijnsma als HJO is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Friesland College.

Klik hier om meer te lezen..
Copyright © 2019 Friesland College, Alle rechten voorbehouden.