Digicaan nr. 95

Friesland College stijgt in landelijke ranglijst, twee opleidingen helemaal top

Met Wellness en Creatief Vakman heeft het Friesland College twee topopleidingen in huis, die landelijk top zijn. Deze opleidingen staan in de ranglijsten van de nieuwe Keuzegids 2019 helemaal bovenaan. Ook het gemiddelde 'rapportcijfer' van het Friesland College steeg flink.

In deze nieuwe Keuzegids, die vandaag online is gegaan, zijn de gegevens uit de laatste JOB-monitor verwerkt. Het oordeel van studenten over onder meer de kwaliteit van lessen en docenten, toetsing en het schoolklimaat weegt zwaar in het rapportcijfer, waarin ook cijfers als het studiesucces in het eerste jaar worden meegenomen.

Lees verder...

Bezoekers geven Open dag in november een 8

Voor het eerst hebben we ook in november al een open dag aangeboden. Deze open dag, op 21 november, is erg goed bezocht en gewaardeerd door de bezoekers met gemiddeld een 8. We hebben bezoekers o.a. gevraagd wat zij belangrijk vinden het kiezen van een mbo-instelling.

Op nummer 1 staat ‘de sfeer’ met 52%, gevolgd door de manier van leren (31%). We vonden het opvallend dat de locatie slechts voor 5% van de respondenten van belang is. Bij het kiezen van een opleiding geeft 75% aan dat ‘de opleiding bij me moet passen’. Leren in de praktijk volgt met bijna 11%.

Extra keuzehulp beschikbaar op Open dagen 25 & 26 januari

De volgende open dagen staan gepland op:

vrijdag 25 januari, 14.00 tot 21.00 uur

zaterdag 26 januari, 9.30 tot 13 uur

Deze open dagen zijn uitermate geschikt voor leerlingen die alvast informatie willen over de opleidingen en de sfeer van het Friesland College willen proeven!
Tijdens de open dagen bieden we op de grote locaties ook de mogelijkheid voor uitgebreid keuzeadvies. Op onze studiekeuzepleinen staan loopbaanbegeleiders klaar om leerlingen die nog niet precies weten wat zij willen te helpen en te adviseren.

Open dagen bij zorglocaties in Heerenveen, Drachten en Dokkum

Voor het eerst organiseert het Friesland College samen met de zorginstellingen voor vo-leerlingen, herintreders en volwassenen open dagen op locatie.

Op 25 en 26 januari kunnen geïnteresseerden terecht bij bij zorginstelling Anna Schotanus in Heerenveen, Ny Bertilla in Drachten en De Waadwente in Dokkum.

Download hier de pdf van de poster om uit te printen of naar uw leerlingen te mailen!

Dashboard Beleefdagen

Met de ingebruikname van onze nieuwe website, is het dashboard waarin u als decaan kunt zien welke van uw leerlingen zich hebben aangemeld voor een beleefdag, vervallen.

Ook is de aanmeldfunctionaliteit voor de leerlingen veranderd. Zodra leerlingen zich aanmelden voor een beleefdag, krijgen ze nu automatisch een eigen MijnFC-account. Ook als leerlingen zich aanmelden voor een Open Dag of voor een opleiding, krijgen ze of maken ze gebruik van dit account. Hiermee bieden we de leerlingen een duidelijk overzicht van de gekozen voorlichtingen, dan wel opleiding(en).

We zijn nu druk bezig met het realiseren van een nieuw dashboard voor decanen, waarin u, als de leerling heeft aangegeven dat u zijn/haar decaan bent, kunt zien welke leerling zich waarvoor heeft aangemeld. Wij verwachten dat dit dashboard begin januari gereed zal zijn.

Mocht u graag (weer) toegang willen hebben tot dit dashboard, dan verzoeken wij u een e-mail te sturen naar online@fcroc.nl.

Decanenlunch vrijdag 25 januari - vooraankondiging

Noteer alvast in uw agenda! Een lunch, informatie over hoe we u en uw leerlingen kunnen helpen bij de studiekeuze, de praktijkroute en een korte tour langs twee van onze locaties in Heerenveen. Het gehele programma vindt plaats in Heerenveen, begint om 12.30 uur en duurt tot ca. 16.00 uur.

Alvast aanmelden? Stuur dan een e-mail met uw naam en de naam van uw school naar s.bierma@fcroc.nl. U ontvangt begin januari de officiële uitnodiging.

Doorstroom naar hbo bij Friesland College boven landelijk gemiddelde

Het percentage doorstromers naar het hbo is bij het Friesland College is boven gemiddeld. Hieronder de top-tien:

  • Juridisch administratief medewerker: 81% (landelijk 63%)
  • Medewerker Humanresourcemanagement: 81% (landelijk 63%)
  • Medewerker Marketing en Communicatie: 73% (landelijk 57%)
  • Vestigingsmanager groothandel: 73% (landelijk 59%)
  • Event management: 73% (landelijk 57%)
  • Middenkaderfunctionaris bouw: 64% (landelijk 56%)
  • Mediavormgever: 54% (landelijk 36%)
  • AV-specialist: 40% (landelijk 16%)
  • Wellness/allround schoonheidsspecialist: 40% (landelijk 24%)
  • Manager Ondernemer Horeca: 43% (landelijk 36%)

Copyright © 2022 Friesland College, Alle rechten voorbehouden.