Wellness & Lifestyle verzorgt beautydag voor bewoonsters azc Balk | Friesland College

Wellness & Lifestyle verzorgt beautydag voor bewoonsters azc Balk

Geplaatst op 11 mei 2017

Een beautydag voor de vrouwelijke bewoonsters van het azc in Balk, mogelijk gemaakt door docenten en studenten van de wellness & lifestyle opleiding Schoonheidsspecialiste. Student Ilona is er nog steeds van onder de indruk. 

Zij en negen studenten waren woensdag de hele dag in touw om tientallen vrouwen in de watten te leggen en een welkome afleiding te bieden. De dames mochten kiezen: een gezichtsbehandeling, handverzorging, visagie of wenkbrauwstyling. Ilona: "Het was druk, maar erg leuk. Veel vrouwen liepen spontaan binnen en er werd veel gekletst en gelachen. Ze hadden ook tips voor ons."

Robuust
Dankbaar waren de azc'sters voor de behandelingen en sommigen gaven zelfs aan dat ze in de toekomst ook een opleiding tot schoonscheidsspecialiste wilden volgen. "Onze studenten deden het prima. Ze waren goed voorbereid, kregen uitleg over de situatie in het azc en leerden Engelse woorden en begrippen. Ook namen ze allemaal een afgesproken beautyonderdeel voor hun rekening."

Elisa, tweedejaars studente, verzorgde de wenkbrauwen voor een flink aantal vrouwen. "De vrouwen hielden van een robuuste stijl: donkere en grote wenkbrauwen. Het is leuk dat ik nu een beeld bij deze bewoners heb gekregen, daar had ik van tevoren geen enkel idee van."

Roze nageltjes
De schoonheidsspecialistes hielden ook rekening met de gewoontes en omgangsvormen van de cliënten. Ilona : "Voor een gezichtsbehandeling moest het mogelijk zijn dat vrouwen hun hoofddoek af konden doen, maar dan wel in een voor mannen niet-toegankelijke ruimte." 

Het was allemaal prima geregeld. Het was sowieso al een vrouwenfeestje. Alhoewel, toen de jongens en meisjes uit school kwamen, mochten zij ook meekijken en meedoen. Veel meisjes kregen gelakte nageltjes. Roze natuurlijk...

Het initiatief van deze beautydag kwam van vrouwenvereniging Passage Elahuizen-Oudega. De vereniging organiseert regelmatig activiteiten voor de vrouwelijke bewoners van het azc in Balk.