Webinar met Anne-Mei The, hoogleraar langdurige zorg en dementie

2 oktober 2020

Wat voor effect heeft de coronacrisis op kwetsbare mensen? Is een ‘lockdown’ van onze zorg- en verpleeghuizen wel verstandig? Anne-Mei The, hoogleraar langdurige zorg en dementie aan de Universiteit van Amsterdam, werkte twee maanden in een verpleeghuis om zelf de gevolgen te ervaren. In een online ‘webinar’ van de opleiding Zorg, Service en Welzijn (ZSW) van het Friesland College spreekt zij op woensdag 7 oktober 2020 met docenten en zorgprofessionals over haar inzichten.

Na een inspirerende presentatie gaat Anne-Mei The, die eerder spraakmakende boeken schreef over dementie, onder leiding van Marijke Roskam in gesprek met docenten en zorgmedewerkers van praktijkpartners van het Friesland College. Opzet van deze tafeldiscussie is ervaringen en meningen delen over de praktijk tijdens de eerste golf van de coronacrisis. Gerke de Boer, expert in de sociale benadering van dementie, schuift ook aan om vanuit zijn expertise te spreken over zijn ervaringen.

Voor iedereen
Zo is een kleine groep deskundigen ‘fysiek’ bijeen. Een grotere bijeenkomst, zoals eerder de opzet was, is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Wel is het gesprek voor iedereen online te volgen via een livestream. Dus: voor docenten, voor medewerkers van praktijkpartners en voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe de huidige benadering in de praktijk uitpakt. Het kan immers veel lessen opleveren over hoe de zorg voor kwetsbare ouderen in de komende tijd slim is aan te pakken, met een tweede golf die zich nu zo stevig aandient.

In de praktijk
Het webinar komt voort uit de nauwe samenwerking van het Friesland College met partners in de praktijk. De basis van het praktijkgestuurd leren voor mbo’ers ligt immers in het opdoen van ervaring in die praktijk, om van hieruit steeds heel gericht kennis te verdiepen en zo uit te groeien tot een volwaardige professional. Dit leren en samen blijven ontwikkelen geldt ook voor docenten en professionals in een sector die zich steeds ontwikkelt.

Inspiratie opdoen aan de hand van actuele thema’s, nieuwsgierig zijn naar de nieuwste inzichten en van hieruit dus samen verder leren… Dat is belangrijk in de partnerschappen van het Friesland College. Hier past een presentatie én open gesprek met Anne-Mei The uitstekend bij. Niet alleen aan tafel, maar ook online kunnen belangstellenden vragen stellen. Het belooft dat ook - met alle ontwikkelingen in de samenlevingen - een pittige en zeker leerzaam evenement te worden.

Programma: 17.00 uur - 17.50 uur presentatie, 18.00 uur - 18.45 uur tafeldiscussie
Via de link www.digevents.nl/pgl is dit webinar voor iedereen te volgen.