Vragen aan ambassadeurs over leren op Friesland College

3 maart 2021

Zit je veel in de boeken? Wat voor kleding heb je nodig voor het CIOS? Zijn al die keuzedelen nou leuk? En hoe vaak ben je op stage? Als vo-leerling kun je met veel vragen zitten over hoe het nou écht gaat op het Friesland College. Zij kregen dinsdagavond online antwoord van vier studenten, die het FC als ambassadeur vertegenwoordigen.

Docenten kunnen van alles vertellen. Maar als leerling in het voortgezet onderwijs hoor je toch graag van studenten hoe alles werkt op het Friesland College. Zo’n veertig jongeren hadden dinsdagavond dan ook volop vragen in een online meeting met Eva, Juliëtte, Nynke en Minke.

Ze kregen van onze studenten allemaal een eerlijk en passend antwoord over begeleiding, het formaat van klassen, werken in projecten, boeken (of juist niet) en noem maar op… En als een vraag te specialistisch was, kwamen Carla Krans (SSC) en Els Wierenga (MC&O) wel vlot met extra informatie.

Het vragenuurtje was onderdeel van de voorlichtingscampagne, die nu dus grotendeel online moet. En waar anders studenten tijdens open dagen veel beschikbaar zijn voor gesprekken, moest dat nu ook via een schermpje. Lotte Brouwer (Excellentieprogramma) sluisde alle vragen - vanuit de chat of live - soepel door naar de studenten.

Ambassadeurs
Eva Dijkstra (Creatief Vakman), Juliëtte van der Wal (CIOS), Minke van der Plas (AV Specialist) en Nienke Bankert (Travel & Hospitality) vormen een groepje ambassadeurs, dat het Friesland College op allerlei plekken kan vertegenwoordigen. Zij stapten enkele maanden geleden naar voren, in een zoektocht naar studenten die zich willen ontwikkelen op dit gebied. Zij krijgen hierin begeleiding vanuit het Excellentieprogramma.

Vanaf januari doet Eva al mee aan de landelijke campagne Mbo’ers Pakken Aan, die uitmondt in een - waarschijnlijk online – Ambassadeursgala van de MBO Raad. Juliëtte, Minke en Nienke hadden hun debuut als ambassadeurs nog niet gemaakt, maar het liep meteen heel soepel.

In de loop van dit studiejaar en ook het volgend jaar zullen zij geregeld opduiken, zeker als er weer wat ruimte is voor evenementen – intern en extern - en andere gelegenheden om te spreken met en over het FC. En daar gaan Minke, Nienke, Juliëtte, Eva én het Friesland College zeker veel plezier aan beleven.