Volg onze Vakkanjers live in de finale | Friesland College

Volg onze Vakkanjers live in de finale

Geplaatst op 6 april 2016

Welke jonge monteur landbouwmechanisatie treedt in de voetsporen van Nederlands en Europees kampioen Giel Buijs? Vijf Vakkanjers - onder wie niet minder dan drie (!) van het Friesland College - gaan dat onderling uitmaken in de finale van de VakkanjerWedstrijden, wedstrijden voor jonge technici op mbo-niveau.

Deze finale vindt van 6 tot en met 8 april plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Voor wie de reis te ver is: de wedstrijden en prijsuitreiking zijn live te volgen via livestream.devakkanjers.nl

Friesland College
De Friesland College-studenten/finalisten zijn René Stoppels, Maurice Bakker en Gert Dedden:

René (21, Roodeschool) doet de bbl-opleiding Allround monteur mobiele werktuigen en zijn leerbedrijf is Peterse Mechanisatie in Uithuizen;
Gert (22, Joure) heeft onlangs het diploma behaald van deze studie en is momenteel werkzaam bij landbouwmechanisatiebedrijf Gerlsma in Nijland;
Maurice (22, Uithuizermeeden) tenslotte studeert voor technicus landbouwmechanisatie en doet zijn bbl-opleiding via landbouwmechanisatiebedrijf Lourens in Oldenzijl.

Samen met de andere twee vakkanjers krijgen ze in de finale verspreid over drie dagen opdrachten waarin onder meer motoren, aandrijftechniek, transmissies, elektronica, meet- en regeltechniek en hydrauliek aan de orde komen.

Finales
Aan de VakkanjerWedstrijden doen dit jaar zo’n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich via diverse voorrondes geplaatst voor de finales. De nieuwe Nederlands kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills 2016, komende december in Göteborg, Zweden.

TechniekTalent.nu
De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. 

Meer weten? Kijk op www.devakkanjers.nl. Volg de Vakkanjers ook via www.facebook.com/vakkanjers voor de laatste updates, foto’s en video’s.