Vijf maal cum laude op niveau 2 in ZSW

30 juni 2022

Op ieder niveau in het mbo kun je slagen met mooie cijfers én daar nu een aantekening cum laude van laten maken op je diploma. Dat neem je dan maar mooi mee in je cv, op zoek naar werk of een vervolgopleiding. Zo slaagden vijf studenten van de school voor ZSW dit jaar cum laude op niveau 2. Vier van hen kregen woensdag hun diploma van directeur Ida van Marion. De vijfde volgt later.

Een opleiding in de zorgsector volgen, dat was best lastig in coronatijd. Met alle lockdowns en deels online lessen was het zeker een mooie prestatie om prachtige cijfers te halen, stelde Ida van Marion. Maar alle studenten stonden voor de opgave om onder lastige omstandigheden te slagen. Iedereen leverde dan ook een topprestatie, inclusief het onderwijsteam dat de studenten naar hun diploma wist te leiden.

Vijf studenten haalden hun diploma cum laude, dus met al hun cijfers hoger dan een 8: twee als medewerkers facilitaire dienst en drie als helpende zorg en welzijn. Hun tempo lag ook hoog. Een bol-student deed de opleiding in twee jaar en vier bbl-studenten haalden alles binnen een schooljaar. En dat is iets om als studenten, maar zeker ook als directeur en onderwijsteam trots op te zijn.