Vier medailles voor studenten Middelbare Hotelschool Friesland | Friesland College

Vier medailles voor studenten Middelbare Hotelschool Friesland

Geplaatst op 20 november 2017

Studenten van Middelbare Hotelschool Friesland, onderdeel van het Friesland College, hebben vrijdagavond in Oostende een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst genomen. Zij deden vorige week woensdag en donderdag mee aan wedstrijden van de AEHT, de Europese organisatie voor hotel –en toeristische scholen.

Alle studenten werden voor hun wedstrijdonderdeel ter plekke gekoppeld aan een student uit een ander deelnemend Europees land. De voertaal was dan ook Engels. In de categorie Front Office haalde Josanne Veenstra (Heerenveen) de gouden medaille. Jos Withaar (Nagele) won zilver in de categorie Hospitality Management. Sverre Wolters (Leeuwarden) deed mee aan de categorie Tourist Destination en ontving een bronzen medaille. Ook Sacha de Jong (Midsland) behaalde brons, in de categorie Pastry. Eervolle vermeldingen waren er voor Omko Tiekstra (Sebaldeburen, wedstrijd Culinary Arts) en Ilja Vermunt (Ferwert, wedstrijd Restaurant Service).

AEHT vakwedstrijden 2018 in Leeuwarden
De medailles zijn een mooie opsteker voor de Middelbare Hotelschool, die in 2018 gastheer is voor de AEHT vakwedstrijden. Van 12 tot en met 16 november 2018 zullen ca. 400 Europese horeca- en toerisme studenten en hun begeleiders te gast zijn op de ROC in Leeuwarden. De studenten doen in die week niet alleen mee aan de wedstrijden in het Friesland College, maar krijgen een gevarieerd excursieprogramma aangeboden. Een mooie kans om Friesland in 2018 bij een jong publiek op de kaart te zetten en onderwijs en cultuur met elkaar te verbinden.

Op de foto: v.l.n.r. Sverre Wolters, Josanne Veenstra, Omko Tiekstra, Ilja Vermunt, Sacha de Jong en Jos Withaar