Traject Neways, Friese Poort en Friesland College

14 juli 2022

Met een waardevol certificaat en een mooi perspectief heeft een tweede groep cursisten het voorschakeltraject Elektronica afgerond. Deze opleiding is op initiatief van Neways Electronics International (Neways) en de gemeente Leeuwarden opgezet met ROC Friese Poort en het Friesland College. Op de campus van het Friesland College in Leeuwarden rondden acht cursisten woensdag hun traject feestelijk af.

In de opleiding van tien weken worden alle grondbeginselen van elektronica behandeld en leren de cursisten hoe een productieproces er van A tot Z uitziet, van PCBA’s (printplaten) tot volledige eindproducten. Door een combinatie van werken en leren krijgen de deelnemers een mooie indruk van elektronica en de kans om zich verder te ontwikkelen.

De helft van de deelnemers werkt al bij Neways en de andere helft startte nieuw, als zij-instromer met onder meer een stage bij Neways. Na de zomer begint een volgende groep. Opzet is hier meer bedrijven in de sector bij te betrekken. Op allerlei gebied kunnen zij immers voortdurend goed opgeleid personeel gebruiken.