Veel lof voor gediplomeerden op locatie Alliade

6 juli 2022

Een heugelijk moment voor zo’n 25 studenten die gistermiddag hun diploma in ontvangst namen bij woonzorglocatie Anna Schotanus in Heerenveen. Vol lof werd er over de gediplomeerden gesproken. Zo kwam ook Ida van Marion, directeur van de School voor Zorg, Service & Welzijn van het Friesland College, hen toespreken. Zij stond stil bij de impactvolle periode die de zorgstudenten tijdens de coronapandemie hebben beleefd. Dit werd onderstreept door de collega’s van Zorggroep Alliade, waarna de studenten maar ook alle opleiders en het thuisfront een groot applaus kregen.

Stieven Sterrenberg is een van de gediplomeerden. Hij ziet de coronaperiode inclusief lockdowns als leerzame periode. “Het zorgt ervoor dat je heel breed wordt opgeleid. Het sociale vangnet van bewoners viel weg. Je kijkt elke keer weer ‘welke bewoner heb ik voor me, wat vinden ze fijn’. Het vraagt om een andere aanpak om met de zorg om te gaan. Naast lichamelijk moesten de bewoners ook geestelijk worden verzorgd.”

Stieven is cum laude afgestudeerd als Verzorgende-IG/Begeleider specifieke doelgroepen. Hij had geen zorgachtergrond, maar toen zijn vader ernstig ziek werd en hij hem verzorgde, wist hij dat hij hier op zijn plek zit. “Door de handelingen die je doet, kun je de kwaliteit van leven van mensen omhoog brengen. Dat maakt dat ik het heel fijn vind om te zorgen.” Na de zomer wil Stieven verder studeren. Hij start dan met de opleiding tot Verpleegkundige niveau 4, op het Friesland College.

Alle gediplomeerden ontvingen naast hun diploma en bijbehorende bloemen ook hun speldje Verzorgende-IG of Verpleegkundige, als symbool voor professionaliteit en beroepstrots.