Van zoete haring naar mega Minion | Friesland College

Van zoete haring naar mega Minion

Geplaatst op 8 oktober 2015

Lubeca marsepeinworkshop bij bakkersopleiding
Een verrassende en feestelijke workshop bij de Middelbare Hotelschool Friesland donderdag 8 oktober. Samen met groothandel Hela Thissen BV organiseerde de bakkersopleiding een heuse marsepeinworkshop. Deelnemers: negen studenten en drie bakkerijen uit de regio, die tijdens de workshop naast inspiratie ook veel kennis opdeden over de laatste trends en ontwikkelingen in de creatieve verwerking van marsepein.

438 kilo
In totaal verwerkten de vaklui niet minder dan 438 kilo marsepein tot eigen originele, kunstzinnige  creaties. Deze liggen de komende weken - marsepein heeft een prima houdbaarheid - in de etalages en schappen van de bakkerswinkels.

Monique de Jong & Amarens de Jong, tweedejaars studenten van de opleiding Zelfstandig werkend banketbakker waren erg onder de indruk: “Wow, wat een prachtige technieken. Wat is er veel mogelijk met marsepein! Gaaf dat je het zelfs kunt airbrushen. Er is een wereld voor ons opengegaan.”

Trendy Minions
Deelnemende bakkerij Hamersma uit Grootegast heeft hoge verwachtingen van de gemaakte zoete lekkernijen. “Die marsepeinen Minions, die worden volgens mij dé trend de komende maanden. Ik nam deel aan de workshop om bekend te raken met nieuwe technieken en toepassingsmogelijkheden van marsepein. En om het geleerde tegelijkertijd samen met studenten in de praktijk te brengen. Dat is prima gelukt. Een uiterst geslaagde workshop!”

 

Deelnemende bakkerijen

Nico en Aeltsje de Groot - Stiens
Bakkerij Weit & Anneke Hamersma - Grootegast
Bakkerij A.J. van der Bijl - Kollum, Buitenpost, Drogeham, Surhuisterveen en Dokkum

Organisators

Hela Thissen BV, Venlo
Middelbare Hotelschool Friesland, vakopleidingen Horeca & Bakkerij, Leeuwarden