Twee oud-studenten Friesland College genomineerd als Jonge Ondernemer van het jaar 2016 | Friesland College

Twee oud-studenten Friesland College genomineerd als Jonge Ondernemer van het jaar 2016

Geplaatst op 11 februari 2016

Oud-studenten Jeffrey Meijer (opleiding Ondernemer/Filiaalmanager) en Ralf Pol (Manager Ondernemer Horeca) zijn met elk hun eigen bedrijf genomineerd als Jonge Ondernemer van het Jaar 2016.

Friesland Boeit
Jeffrey Meijer runt, naast Justin van Vliet en Pieter Hoekstra, het bedrijf Friesland Boeit. Dit bedrijf is ontwikkelaar van serious games op het snijvlak van wetenschap, moderne technologie en kunst. Friesland Boeit heeft producten voor het onderwijs, bedrijfsleven en festivals. De Escher-kubus die zij hebben ontwikkeld, heeft een prominente plek in de hal van de NHL.

Barrevoets
Ralf Pol is nu mede-eigenaar van het bedrijf Barrevoets. Hij runt dit samen met Jan Willem Schoot. Barrevoets is een lunchroom die met bijzondere producten en nieuwe ideeën voor een verrassende beleving zorgt. Het is een unieke kijk op wat horeca is. Ze gebruiken bewuste producten, hebben een verrassende kaart, en zorgen ervoor dat iedere gast zich welkom voelt.

Innovatief

Voor de vierde maal wordt de ondernemersprijs De HET georganiseerd, waarbij Leeuwarder bedrijven kunnen strijden om de meest innovatieve ondernemer te zijn. Alle bedrijven in en rond Leeuwarden kunnen zich opgeven voor twee categorieën: bedrijven die langer dan 5 jaar actief zijn en zich in hun markt hebben bewezen en jonge, pionierende bedrijven (<5 jaar) die zich enthousiast in het ondernemersavontuur storten.

Vijf elementen zijn hierbij van doorslaggevend belang: hoe wordt omgegaan met marketing & verkoop, de financiën, duurzaamheid, innovatie en strategie.

De uitreiking vindt plaats tijdens de Bedrijven Contact Dagen in het WTC op 23 maart a.s. Er kan nog worden gestemd op de genomineerden via de website van De HET.