Twee opleidingen van Friesland College helemaal top

17 december 2018
Met Wellness en Creatief Vakman heeft het Friesland College twee opleidingen in huis, die landelijk top zijn. Deze opleidingen staan in de ranglijsten van de nieuwe Keuzegids 2019 helemaal bovenaan. In deze gids telt het oordeel van studenten - gemeten in de JOB-monitor - over het onderwijs heel zwaar.

Studenten van beide opleidingen zijn enthousiast. Wellness krijgt in de Keuzegids een 8,5 als cijfer in de categorie Schoonheidsspecialist en de opleiding Creatief Vakman (ontwerpend meubelmaken en keramiek) krijgt een mooie 7,8. Een opleiding die een 7,5 of hoger als beoordeling krijgt, mag zich van de Keuzegids een ‘Topopleiding’ noemen.

Ook bij andere opleidingen van het Friesland College stijgt het ‘rapportcijfer’ in de Keuzegids. Bij pedagogisch werk en onderwijs is dat bijvoorbeeld duidelijk het geval, net als bij installatietechniek en bij verschillende opleidingen in de ICT. Ook het CIOS komt met een 6.3 bijna een heel punt hoger uit.

Over het geheel stijgt het Friesland College stevig in de ranglijst van beste roc’s in Nederland. De studenten zijn positiever over hun school, bijvoorbeeld over de kwaliteit van lessen en docenten. Ook de Inspectie van het Onderwijs oordeelde lovend over het onderwijs in het Friesland College. Ook dat telt door.