Turngoud voor CIOS-studente Lisa Top | Friesland College

Turngoud voor CIOS-studente Lisa Top

Geplaatst op 4 april 2016

Tijdens de tweede finaledag van de FIG World Cup Challenge turnen heeft Friesland College-studente Lisa Top goud gewonnen. Lisa (19), studerend aan het CIOS, behaalde dit prima resultaat op het onderdeel ‘vloer’. Komende zomer komt ze in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio. Deze gouden medaille geeft aan dat ze daar ook thuishoort.

Superieur
Lisa was tijdens de kwalificatie al als eerste geklasseerd voor de finale vloer en bleek dus ook in de finale superieur. Ze haalde de maximale D-score van 5,8 waaruit blijkt dat alle elementen zijn geteld en op hun waarde beoordeeld. Dat alleen al is een unieke prestatie. Lisa werd wel zwaarder beoordeeld op de technische uitvoering, omdat ze een paar keer buiten de lijn kwam. Haar optreden met een score van 13,600 punten was echter goed voor de winst.

Einduitslag vloer
1. Lisa Top (NED) - 13,600 (5,8)
2. Katarzyna Jurkowska-Kowalska (POL) - 13,533 (5,5)
3. Sophie Scheder (GER) - 13,333 (5,0)


Over Lisa Top
Na blessureleed is Lisa Top weer terug bij de top. Ze is lid van het team dat door een 8e plaats tijdens het WK Turnen in Glasgow rechtstreekse plaatsing afdwong voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio.
Lisa Top is in 1996 geboren in Gouda en begon als 4-jarig meisje met turnen bij Dos Heerhugowaard. Vanaf 2004 werd dit serieuzer aangepakt bij Kracht & Vriendschap Opmeer. 

CTO/Topsport NOORD
In 2009 maakte zij de overstap naar TSH Heerenveen, en heeft inmiddels een aantal mooie titels op haar naam staan. Ze behoort tot de Oranjeselectie en woont in Heerenveen, waar ze haar sportcarrière met een studie combineert op CTO/Topsport NOORD.