Thialf en het Friesland College verlengen samenwerking

1 maart 2019
Met het dynamisch decor van een WK Sprint in Thialf op de achtergrond hebben Frank van Hout, lid van het college van bestuur van het Friesland College, en Thialf-directeur Marc Winters getekend voor een driejarige verlenging van de samenwerking. Voor FC-studenten is Thialf een inspirerende leeromgeving gebleken.

De organisaties werken al jaren samen. De relatie startte ooit met vooral CIOS-studenten, die ervaring opdeden in de schaatsschool van Thialf. Nog steeds vormen uitdagende plaatsen voor een goede beroepspraktijkvorming in het mbo de basis voor de samenwerking. In de schaatsschool vanzelfsprekend, maar inmiddels ook in de horeca, techniek en de front desk. Hier zijn verschillende opleidingen van het Friesland College bij betrokken. De overeenkomst is verder uitgebreid met het gebruik van een lesruimte in Thialf door het Friesland College en afspraken over de communicatie, ter promotionele ondersteuning van elkaar. 

Marc Winters is zeer content met de verlenging. ‘’We hebben een lang verleden met het CIOS in Heerenveen, tegenwoordig onder de vlag van het Friesland College. De samenwerking tussen diverse sportpartners in Heerenveen is het cement van deze prachtige sportgemeente.” De diversiteit van de locatie spreekt Frank van Hout erg aan. “Thialf is een magneet, niet alleen voor atleten en publiek maar ook voor studenten. Er gebeurt veel, qua activiteiten en ook op vele fronten. Hiermee is Thialf een ideale setting voor onze studenten, die wij graag - volgens de principes van ons praktijkgestuurd leren - opleiden aan de hand van ervaring in de praktijk. En aan praktijk heeft Thialf veel te bieden.’’.​