Tasje met gist, korstdeeg en andere spullen voor bakstudenten

18 mei 2020
Ze kunnen de keuken in. Dertig eerstejaars studenten van de opleiding bakkerij op het Friesland College haalden maandag op de campus in Leeuwarden een tasje met gist, bloem, boter, kokos, korstdeeg, eieren en andere grondstoffen op om allerlei lekkers te bakken. Thuis...

Goudse moppen, kokosgalettes, grote kaneelkrakelingen… Met de bijgeleverde recepten kunnen de studenten alles zelf maken, nu zij door de coronamaatregelen niet terecht kunnen in de bakkerij op school. Het product is straks het onderwerp van een online les. Hoe ging het? Ook kunnen studenten online ‘live’ contact houden met klasgenoten en de docent, als ze thuis aan het bakken zijn.

Met plezier stelden docenten Sietske van der Bij en Edwin Compas maandag op het plein de tasjes met bakproducten samen en deelden ze uit aan studenten, die elkaar ook al een tijdje niet gezien hadden. Vervolgens was het aan hen om alles - inclusief de eieren - goed en heel thuis te krijgen en aan de slag te gaan. ‘Als het allemaal goed gaat’, zei docent Edwin, ‘kom ik in de volgende ronde met meer spannende recepten’.