Studenten Travel winnen Toerismebokaal

14 februari 2019
Een mooi resultaat voor Friesland College-studenten Albert Jan en Ana tijdens landelijke wedstrijden in Amersfoort afgelopen week. In het tijdelijk tot wedstrijdarena omgebouwde Leerhotel Het Klooster sleepten ze in de categorie Travel een prachtige eerste prijs in de wacht. Waarmee de apetrotse toppers de felbegeerde Toerismebokaal in de wacht sleepten en mee huiswaarts - lees: naar Middelbare Hotelschool Friesland - namen.


Aan het event deden meer dan 100 mbo-studenten Toerisme & Recreatie van 25 verschillende scholen uit het gehele land mee. Zij streden om nationale titels in drie categorieën: naast Travel stonden ook Leisure en Frontoffice op het wedstrijdprogramma. Vanuit het Friesland College waren er vier studenten afgevaardigd. In de klasse Frontoffice kwamen ook FC’ers Nicole en Adri Marlies in actie.

Beleving
Onze deelnemers kwamen overigens goed beslagen ten ijs. De dag voorafgaand aan de wedstrijden volgden alle vier een pittige workshop.  Daarin stonden centraal het creëren van beleving en het tonen van oprechte interesse in de klant of gast. Voor met name Albert Jan en Ana wierp dit zijn vruchten af.

De Travel-vakjury bleek zeer onder de indruk van de FC-studenten, die zogenaamd in Schotland opereerden. Ze had het over ‘100% experience, van begin tot eind’. Zo moesten de juryleden een jas aan om de spreekwoordelijke Schotse regen te trotseren. En mochten ze gokken tijdens een paardenrace en met een traditioneel geklede Schot op de foto. De eerste prijs was dan ook hoogverdiend, daar waren vriend en vijand het over eens. 

En de beker? Die staat inmiddels in volle glorie te ‘shinen’ in de teamkamers van Middelbare Hotelschool Friesland.