Studenten organiseren kerstfeest voor ouderen Bilgaard | Friesland College

Studenten organiseren kerstfeest voor ouderen Bilgaard

Geplaatst op 18 december 2017

Een feestelijke kerstmiddag in een sfeervolle ambiance. Dat kregen zo’n dertig ouderen uit de wijk Bilgaard vrijdag 15 december aangeboden. Het cadeautje was georganiseerd door studenten Dienstverlening, uitstroomprofiel Helpende Zorg & Welzijn van het Friesland College en bestond naast een feestelijke lunch ook uit een flinke dosis entertainment. Er was livemuziek, een loterij, een optreden van ballroomdansers en vooral veel gezelligheid. De gasten genoten dan ook zichtbaar.

De studenten kennen de ouderen goed en hadden hen daarom uitgenodigd voor het feestje. Hun mbo niveau-2 opleiding volgen ze namelijk geheel in wijkleerbedrijf Bilgaard, gesitueerd in het wijkcentrum aan de Hooidollen. Daar volgen ze niet alleen theorielessen, het centrum vormt ook de uitvalsbasis voor het praktijkgedeelte van hun versnelde, eenjarige studie. Een praktijkgedeelte waarvoor ze regelmatig bij buurtbewoners over de vloer komen om zorg en ondersteuning te bieden. Het was hen dus wel toevertrouwd om elk drie ouderen uit te nodigen voor het kerstfeestje.

De studenten zorgden voor alles. Zo hadden ze onder meer het programma samengesteld, de zangeressen en dansers geregeld, de zaal versierd en ingericht en ook de lunch zelf klaargemaakt die ze uitserveerden aan de gasten. Dit zorgde voor het persoonlijke tintje dat deze oudere mensen nou net nodig hebben, zeker in deze toch vaak wat donkere laatste dagen van het jaar.