Studenten Friesland College steppen van Heerenveen naar Leeuwarden | Friesland College

Studenten Friesland College steppen van Heerenveen naar Leeuwarden

Geplaatst op 6 juli 2018

Heel Friesland ziet zich twee weken lang - van 1 tot en met 14 juli - voor dezelfde uitdaging gesteld: zoveel mogelijk fossielvrij rijden in het kader van de Elfwegentocht. Studenten van de opleidingen Dienstverlener en Fastservice/catering van het Friesland College geven hier een creatieve draai aan. Zij stapten vrijdag 6 juli op de kickbike om vervolgens een route van 32,6 kilometer al steppend af te leggen, van Heerenveen naar Leeuwarden.

Zo'n dertig studenten en zes begeleiders van het Friesland College bereidden zich de afgelopen weken voor op de steptocht. Het doel is om aan te tonen dat je met inspanning het milieu kunt sparen. De studenten willen op deze manier een zo groot mogelijke groep bewust maken van duurzaamheid.

De groep sportievelingen startte vrijdag in alle vroegte. Het programma was als volgt:

8.15 uur: vertrek van Leeuwarden naar Heerenveen (met elektrische bus)
9.00 uur: start kickbiketocht
10.30 uur: pauze in Akkrum met ravitaillering, verzorgd door studenten van het Friesland College
12.00 uur: pauze in Reduzum met ravitaillering, verzorgd door studenten van het Friesland College
13.30 uur: aankomst Leeuwarden

De studenten en hun begeleiders hebben een pittige tocht achter de rug. In konvooi stepten ze op de kickbikes door het Friese landschap. Drie bezemwagens, met EHBO'ers, proviand en voldoende water aan boord, volgden de groep. Daarnaast zorgden politieagenten - op verzoek van de organisators te fiets -voor een veilige oversteek.