Studenten Friesland College spelen belangrijke rol bij bijzondere tentoonstelling | Friesland College

Studenten Friesland College spelen belangrijke rol bij bijzondere tentoonstelling

Geplaatst op 11 mei 2017

Studenten van Friesland College-leerbedrijf LF 2018 DO IT! verrichtten afgelopen maandag 8 mei de aftrap van de bijzondere tentoonstelling 'In Transit'. In Transit is een media art expositie die het werk toont van jonge kunstenaars uit Malta.

De expositie was eerder te zien in Düsseldorf en is onderdeel van het samenwerkingsprogramma van de beide Europese Culturele Hoofdsteden van volgend jaar: Valletta2018 en Leeuwarden-Fryslân2018 (LF2018).

Waardering
Bij de organisatie van LF2018 is het Friesland College nauw betrokken. Studenten Eventmanagement Maha Eljak en Kelly Beerstra zetten zo via hun stage bij LF 2018 DO IT! flink hun schouders onder In Transit. Samen met Gerike Ritsema, gemeente Leeuwarden, en Jelle Burggraaff, LF2018, organiseerden zij de tentoonstelling.

Beide studentes oogsten veel waardering voor hun werk. Zelf waren Maha en Kelly niet minder enthousiast:  "Wij vonden het heel vet dat wij deel mochten uitmaken van dit project. Als eerstejaars hebben wij in een korte tijd zo enorm veel geleerd en bovendien is ons netwerk gegroeid. Fantastische ervaring."

Charmant
Tijdens de opening van de tentoonstelling verzorgden Kelly en Maha het welkomstwoord. Aanwezig waren bijzondere gasten als Ferd Crone, burgemeester Leeuwarden, Joseph Cole, ambassadeur Malta, Vince Briffa, samensteller/curator In Transit, en Lieven Bertels, algemeen en artistiek directeur LF2018. Ook het welkomstsoord ging Kelly en Maha trouwens goed af. Burgemeester Crone verzekerde  beide studentes dat hij 'nog nooit zo charmant het podium opgeroepen was'.... 

In Transit is gratis te bezoeken tot en met 25 mei in Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4 te Leeuwarden.

Zie ook:
Stadsschouwburg De Harmonie

Foto's: Wietze Landman