Studenten Friesland College maken bankjes voor Nijlân | Friesland College

Studenten Friesland College maken bankjes voor Nijlân

Geplaatst op 19 april 2017

Als je samenwerkt kom je tot mooie resultaten. Mooi voorbeeld hiervan: de hagelnieuwe bankjes in park Groene Long in de wijk Nijlân in Leeuwarden. Ontworpen door onze eigen studenten Creatief vakman en gemaakt door studenten Meubelmaker. Uit maar liefst twaalf ontwerpen zijn er uiteindelijk drie gekozen door wijkpanel Nijlân. Onlangs zijn deze bankjes geplaatst in bijzijn van wethouder Friso Douwstra.

Samenwerking van opleidingen
Het concept voor de bankjes is ontwikkeld door mienskip-kunstenares Nellie Procee. Derdejaars studenten Creatief vakman (D'Drive) werkten met haar samen om tot het uiteindelijke functionele ontwerp te komen. Tweedejaars studenten van de opleiding Meubelmaker (School voor Techniek & Technologie) brachten het ontwerp daarna tot een resultaat.

Verbinding en mienskip
Wethouder Friso Douwstra was aanwezig namens de gemeente Leeuwarden om de bankjes officieel te onthullen. Hij benadrukte het belang van mienskip en hoe een project als dat van de bankjes een bijdrage levert aan het versterken van dit gevoel. Ook prees hij de opleidingen: "Een goede meubelmaker is goud waard". Onder het toeziend oog van publiek werd het eerste bankje geplaatst, waarmee en-passant de openingshandeling verricht was.

Technisch en creatief combineren
Chantal Baar (student Meubelmaker) en Martine Beugeling (student Creatief vakman) werkten samen aan het ontwerp van een slingerbank. Samen keken zij naar het technische en duurzame aspect van de bank, en ook zochten ze naar wat past binnen de wijk. "Het idee voor de S-vorm kwam uit verbintenis. De verbinding van de wijk, van de gemeenschap." Een mooi idee, uitgevoerd in een prachtige bank, waar de wijk nog lang van geniet.