Studenten en monteurs Bourguignon leren samen in Saturnus

18 juni 2021

Met de EnyaQ komt Skoda met zijn eerste volledig elektrische SUV. Dat betekent: geen bougies, distributieriem en noem maar op… Van monteurs wordt bij zo’n nieuwe auto wel veel kennis gevraagd van elektra, ICT en andere hypermoderne techniek. Hoe leer je dat? Door zo’n auto uitgebreid te verkennen en te leren hoe hij werkt.

Vier monteurs en een schadehersteller van Auto Bourguignon (Leeuwarden en Dokkum) deden dat donderdag uitgebreid in de werkplaats van de opleiding motorvoertuigen van het Friesland College, locatie Saturnus in Heerenveen. Hier zijn immers uitstekende voorzieningen om er een les van te maken. Bovendien heeft FC-docent Bolke van den Berg eerder bij de importeur alle ins en outs van de auto geleerd. Die kennis kon hij overdragen.

Vier studenten van de opleiding op het Friesland College sloten aan. Dat was een interessante dag met heel veel informatie. Maar dat was goed, zegt hun docent: ‘Zo leren zij meteen dat monteurs in hun vak altijd moeten blijven leren.’ En de professionals van Bourguignon kwamen er met plezier een dagje voor naar school.