Studenten Dienstverlening schrijven mee voor Amnesty

1 december 2021

Als praktische wereldburgers komen de studenten Dienstverlening niveau 2 in actie voor 'Write voor Rights' van Amnesty International. Over de hele wereld doen burgers mee. Door dit samen te doen maken wij een verschil voor de mensen die opgepakt zijn, omdat ze opkomen voor mensenrechten.

Tijdens de lessen Burgerschap hebben de studenten stilgestaan bij de Universele Verklaring van de Rechten voor de Mens. Door mee te doen met de schrijfacties helpen wij de mensen die gevangen zijn genomen of zelfs verdwenen, omdat zij in actie voor anderen komen.
De studenten schrijven brieven en kaarten met de hand, en doen die vervolgens in de speciale brievenbus die tot aan de kerstvakantie in de lokalen staan. Een van de studenten: 'Wat een goede actie! Ik heb nu echt het idee dat ik meehelp aan een actie die nut heeft.'

Dit jaar schrijven de studenten voor onder andere Ciham. Zij is nu 24 jaar en probeerde 9 jaar geleden Eritrea te ontvluchten. Zij is opgepakt en sindsdien heeft niemand iets van haar gehoord. We schrijven ook voor Mikita uit Belarus. Hij is 16 jaar en opgepakt bij een protest, waarna hij is mishandeld in de gevangenis. Ook schrijven we voor Anna en Vira. Zij komen op voor de LHBTI-gemeenschap in Oekraïne. Zij hebben een organisatie opgericht genaamd Sphere, welke structureel wordt aangevallen.

'Actie voeren tegen oneerlijke behandeling van mensen helpt als we het samen doen!'