Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen | Friesland College

Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen

Geplaatst op 16 december 2014

Tachtig studenten van het D'Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk namen dinsdag 16 december de schutting om de bouwplaats van het Harmoniekwartier onder handen. Met de street-art op de schutting  zetten de studenten een eerste zichtbare stap naar het creatieve broeinest, dat het nieuwe Poppodium voor Leeuwarden gaat worden. Zo volgen er meer in het bouwproces, dat - als alles vlot verloopt – aan het einde van de zomer is afgerond.   

De studenten van de opleidingen Design, Ambacht & Mode, Artiest en Productie & Events bereidden de afgelopen weken de schilderingen voor. Het poppodium wil volop in verbinding met de stad staan en van positieve betekenis zijn voor de stad en zijn inwoners. Daarom gingen de studenten voor het ontwerp met de omgeving in gesprek. De uitkomsten van die dialoog komen dinsdag tot leven op de schutting van de bouwplaats. Kunstenaar Hugo Engwerda (Hugomatic) en docenten van D’Drive begeleiden de studenten.

Bouwwerkzaamheden
Achter de bouwschutting worden de contouren van het gebouw voor het toekomstige poppodium langzaam zichtbaar. Tot het einde van dit jaar werkt de aannemer aan de fundering en tot eind januari aan het leggen van de vloeren. Daarna plaatst de aannemer de wanden van de grote zalen. Dit zijn grote prefab elementen die door de torenkraan op de juiste plek worden gezet. Ook de bron voor de Warmte Koude Opslag (WKO) wordt de komende weken aangelegd. De bron van circa 90 meter diep is al geboord. Een WKO is een methode om energie op te slaan in de bodem. Vervolgens kun je de warmte of koude oppompen. Dit is een duurzame manier om een gebouw te verwarmen of te koelen.

Thuisbasis voor stad en omgeving
Het poppodium wordt de thuisbasis voor alles wat met pop- en jongerencultuur te maken heeft. Een cultureel hart van Leeuwarden waar horeca, kunst, cultuur en onderwijs samenkomen. Het poppodium geeft invulling aan de Leeuwarder popcultuur. De opleiding voor podiumkunsten van het Friesland College die verzorgd wordt door D' Drive is onderdeel van het poppodium. Samen gaan ze een unieke en  intensieve samenwerking aan.