Studenten bereiden Groot Liwwadder Diner voor | Friesland College

Studenten bereiden Groot Liwwadder Diner voor

Geplaatst op 26 september 2016

Studenten van de opleiding Zelfstandig werkend Brood- en banketbakker zijn vandaag onder media-aandacht begonnen met de voorbereidingen voor het dessert voor het Groot Liwwadder Diner. Omrop Fryslân en GPTV waren in de bakkerij en keuken aanwezig om hier verslag van te doen*.

Al weken werken ruim tweehonderd studenten van meerdere opleidingen aan het diner waar donderdag zo’n duizend gasten uit Leeuwarden en omgeving van gaan genieten. De studenten hebben een prominente rol: bakken, koken, bedienen, filmen, muziek maken, zingen en organiseren! Student-bakker Richard is een van de studenten die meewerkte aan het dessert. In de reportage een interview met deze toch wel bijzondere student.

Als kleine jongen maakte Richard samen met zijn moeder de lekkerste appeltaarten. In eerste instantie opgeleid als game designer deed hij de studies Bedrijfskunde en Agribusiness. Toch werkte hij liever met zijn handen, ontdekte hij. Toen hij zich herinnerde hoe leuk hij bakken altijd had gevonden, was de keus snel gemaakt. Inmiddels zit hij in het tweede jaar van de opleiding Zelfstandig werkend brood- en banketbakker.

* GPTV uitzending: vanmiddag vanaf 17.00 uur (herhalingen in carrousel)
Omrop Fryslân uitzending morgenmiddag ca. 17.20 uur (idem)