Studenten Artiest Theater spelen mee in voorstelling op Oerol | Friesland College

Studenten Artiest Theater spelen mee in voorstelling op Oerol

Geplaatst op 4 juni 2015

Van 12 tot en met 21 juni vindt  weer het Oerol Festival plaats op Terschelling. Oerol staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt of daarop aangepast.

Onderdompeling
Al een aantal jaren gaat de opleiding Artiest Theater van D'Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk met de derdejaars studenten naar Oerol. Zij werken aan Oeral mee als vrijwilliger en leren het festival van binnenuit kennen. Daarnaast dompelen ze zich tien dagen onder in theater en muziek en verbreden hun kijk hierop. Ook probeert D'Drive ieder jaar de studenten te laten meewerken aan een voorstelling. Zo schitterden de studenten vorig jaar in de voorstelling van Noord Nederlands Theater als figurant.

Volleerde acteurs
Dit jaar doet zich een unieke kans voor. De Tsjechische theatergroep Stage Code speelt dit jaar de voorstelling CROSS-SING. CROS-SING is een muzikale wandeling door West-Terschelling, gemaakt en gecomponeerd door Stage Code en de Nederlandse componist Tommie Freke. Stage Code en Tommie Freke bewerkten verhalen en liederen van eilandbewoners tot levendige en verrassende situaties. De D'Drive-studenten spelen, zingen en musciseren in deze voorstelling mee als volleerd acteur. In aanloop naar Oerol toe werkt de componist Tommie Freke drie middagen met de studenten op school. Op Terschelling spelen de studenten twee keer per dag de voorstelling. Een hele uitdaging waar iedereen bij D'Drive enorm naar uit kijkt.