Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Studente Tamera Anches wint landelijke MBO Speechwedstrijd 2021

31 maart 2021

Dit jaar ging het landelijk MBO Debattoernooi niet door. Wel was er vrijdag 19 maart jl. de online landelijk MBO Speechwedstrijd 2021. Het FC heeft deze gewonnen met Tamera Anches, eerstejaars student juridisch. Een prachtige prestatie!

Voormalig debattoernooideelnemer en derdejaars student juridisch Robin Schotanus organiseerde samen met medestudent Amarens van der Weerdt een debatprogramma voor studenten met een tweetal workshops, geheel verzorgd door het Nederlands Debat Instituut. Dit alles deden zij ter voorbereiding op de speechwedstrijd. Het programma was voor alle studenten toegankelijk; naast studenten juridisch nam ook een student van de opleiding sociaal werker deel. De organisatoren hebben passie voor debatteren, en tijdens hun opleiding wordt hier aandacht aan besteed door onder andere docent recht Gabriëlle Copini. 

De studenten die de workshops hadden gevolgd, konden deelnemen aan de speechwedstrijd. Tamera Anches vertegenwoordigde het FC. Ze heeft tijdens de twee workshops kunnen oefenen met debaters en studenten van het FC Naimee Alayobi, Jennifer de Vries, Meike van der Beek en Arden Hermus. 

Tamera Anches nam vrijdag 19 maart deel aan de finale van landelijk MBO speechwedstrijd 2021 en behaalde de eerste plek! Ze liet 5 scholen achter zich. 

Begeleider en debatliefhebber Gabriëlle Copini wil debatteren veel meer integreren in het onderwijs; studenten leren een publiek te overtuigen, ze leren improviseren en ook goed (kritisch) luisteren naar de ander. Prachtig!