Student Friesland College regionaal kampioen Skills Heroes | Friesland College

Student Friesland College regionaal kampioen Skills Heroes

Geplaatst op 5 december 2016

Julius Nuiten, student van het Friesland College is de regionale kampioen van de Skills-wedstrijden in de discipline kok. De wedstrijden zijn door het ministerie van Onderwijs aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen en werden donderdag 1 december gehouden op het ROC Horizon College in Heerhugowaard.

In totaal kwamen 13 mbo-studenten in actie tijdens de regiowedstrijden. Aan deze wedstrijd deden studenten van de volgende mbo-scholen mee: ROC Leiden, ROC Friese Poort, Friesland College, SVO vakopleiding food en het ROC Kop van Noord-Holland.

De koks kregen de opdracht binnen zes uur een viergangenmenu voor zes gasten te maken. De amuse en het voorgerecht moesten zij maken op basis van de ingrediënten die zij tot hun beschikking kregen: mosselen, ontbijtspek, flespompoen, paddenstoel en chorizo. Als hoofdgerecht werd hen gevraagd een wildgerecht te maken en voor het nagerecht kregen zij de opdracht een klassiek dessert in een modern jasje te creëren.

Julius is trots op deze titel. Hij maakt nu kans op een plek in de landelijke Skills-finale die in februari/maart 2017 plaatsvindt. Julius: ‘Ik had niet verwacht dat ik zou winnen omdat ik weinig tijd had om me voor te bereiden. Ik vind het erg leuk dat ik nu kans maak om deel te nemen aan de landelijke finale. Een leerzame ervaring, daar doe ik het voor!’