Student Friesland College Nederlands kampioen kok | Friesland College

Student Friesland College Nederlands kampioen kok

Geplaatst op 15 december 2014

Middelbare Hotelschool Friesland, onderdeel van het Friesland College, is weer een kampioen rijker. Tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor jonge talentvolle beroepsbeoefenaars in de dop, wist Thijmen Snijder,  student van de opleiding Zelfstandig werkend kok, in zijn eigen categorie  het beslag te leggen op goud. De wedstrijden vonden tot en met zaterdag 13 december plaats bij het Deltion College in Zwolle.

Opvolger
Thijmen (Wolvega, 21) doet zijn mbo-niveau 3-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren) bij restaurant Het Ambacht in Heerenveen.
Onlangs wist Jorrit Blom, oud-student van Het Ambacht die momenteel een vervolgopleiding doet via de Middelbare Hotelschool Friesland, een eerste prijs te behalen bij Europese kampioenschappen van de internationale brancheorganisatie AEHT in Belgrado. Zijn opvolger lijkt inmiddels alweer klaar te staan.


Over Skills Heroes
Met Skills Heroes willen stichting Skills Netherlands, de onderwijs- en branche-instellingen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het belang van vakmanschap benadrukken en jongeren stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. De vakwedstrijden bieden een podium voor vaktalenten en is dé kans voor deelnemers om te excelleren.