FC-student genomineerd voor schrijfwedstrijd van Erasmus+

21 december 2018
Sibrich Wijnia, tweedejaars student Mediavormgeving op het Friesland College in Heerenveen, doet mee met de schrijfwedstrijd van Erasmus+. Ze is de enige student uit Noord-Nederland die het met haar verhaal tot de top 3 heeft geschopt.

‘’Momentopname. Het is 1 uur s ’nachts en je staat in een willekeurige hal op een willekeurige etage in het studentencomplex waar je de afgelopen twee weken hebt gewoond. Je bent 818 kilometer van huis weg en toch voel je volledig thuis’’. Een passage uit het ervaringsverhaal van Sibrich. 

Afgelopen mei is Sibrich met een aantal klasgenoten naar Denemarken afgereisd, waar ze samen met de Denen een kinderboek maakten over de Leeuwarder kunstenaar Escher in het kader van de culturele hoofdstad 2018. Over haar ervaringen schreef ze een kort verhaal deze kun je hier lezen.

Om deze competitie te kunnen winnen moet Sibrich zoveel mogelijk stemmen binnen halen. Je kunt haar steunen via deze link. Stemmen kan t/m 31 december.

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector.