Spelenderwijs aan de slag voor inspirerend ondernemerschapsonderwijs  

31 januari 2023

Wat is je eerste associatie bij de namen Freezzz, Electric Chair en Pink Lady? Je zal vast niet denken dat het met ondernemerschapsonderwijs van doen heeft. Toch zijn het de namen van de prototypes die ondernemers en docenten gezamenlijk realiseerden. De kick-off van deze ondernemerstrolley vond afgelopen donderdag plaats in het Flexcafé. Initiatiefnemer mbo Inqubator verzorgde de gehele bijeenkomst. 

Een koffer vol lesmateriaal 

Ondernemerschap mbo Inqubator, bestaande uit docenten en ondernemers, is een initiatief gestart om lesmateriaal te bundelen. Het idee is ontstaan vanuit de motivatie om het ondernemerschap een structurele plek te geven binnen het onderwijs. De trolley is opgedeeld in drie fasen: inspireren, meedoen & beginnen en door ontwikkelen. Afgelopen donderdag werd door ondernemers en docenten getest of de koffer bruikbaar is om te realiseren in de praktijk. 

‘’Wat ik zelf erg tof vind, is dat je informatie uitwisselt en op deze manier gebruik kunt maken van elkaars kwaliteiten.’’ -Sarah, Docente Hospitality en initiatiefneemster van de toolkit. 

Krachten gebundeld  

De kandidaten begonnen gedreven aan hun brainstorm, nadat ze onderverdeeld waren in creatieve subgroepen. The hackers, hipsters en de hustlers zijn dé drie disciplines die je nodig hebt om gezamenlijk een innovatief concept te bewerkstelligen. Het klei werd therapeutisch gekneed tot een Pink Lady en de Freezz werd vliegensvlug gevormd door middel van lego. 

Het Ontspanningsnet is een metafoor van het dagelijkse leven, omdat het belangrijk is om te ontspannen tussen de werkzaamheden door. De deelnemers waren te gechoqueerd door het idee van The Electric Chair, dat dit idee helaas niet in de prijzen is gevallen.