Skills Talents ongekend spannend bij Friesland College | Friesland College

Skills Talents ongekend spannend bij Friesland College

Geplaatst op 12 februari 2015

Spannende wedstrijden, dat waren het zeker donderdag 12 februari op het Friesland College in Leeuwarden. Voor de deelnemers, 33 vmbo'ers van vijf verschillende scholen uit Friesland, stond er dan ook aardig wat op het spel bij deze zogeheten 'Skills Talents'.

Nationale finale

Zo mochten de winnaars van de vijf categorieën zich niet alleen provinciaal kampioen noemen in hun vakgebied, de eerste prijs betekende ook plaatsing voor de nationale finale van Skills Talents maart aanstaande in Zwolle.

Bovendien: de strijdende partijen - er werd meegedaan in teams van drie personen - bleken zeer aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen de nummers een en twee bedroeg soms slechts eentiende punt ...

Fryslân Vikings

Onderstaande winnende teams vormen samen de Fryslân Vikings die onze provincie mogen vertegenwoordigen tijdens de finale van Skills Talents. Allen alvast veel succes toegewenst!

Categorie: Zorg & Welzijn
Team Singelland, Drachten. Opstelling: Sindy de Groot (Drachten), Julia de Vries (Drachten) en Marije Huizinga (Opeinde)

Categorie: Horeca
Team Singelland, Drachten. Opstelling: Martijn Berkhout, Priscilla Hilberts en Jerryn Jagersma (allen uit Drachten)

Categorie: Elektro & Installatie
Team Sevenwolden, Heerenveen. Opstelling: Ruben Schaper (Nieuwehorne), Erwin Roffel (Sintjohannesga) en Folkert Veldstra (Akkrum)

Categorie: Bouwen, Wonen & Interieur
Team Sevenwolden, Heerenveen. Opstelling: Remco Herder (Grou), Damian Nieuwenhuijsen (Jirnsum) en Jorrit Hoekstra (Joure)

Categorie: ICT
Team Marne College, Bolsward. Opstelling: Kevin Gorter (Bolsward), Karim Lammers (Hindeloopen) en Peter-Jan Matla (Workum)


Over Skills Talents
Deelnemende vmbo’ers krijgen tijdens de wedstrijden volop de kans om hun talenten te tonen voor een deskundige vakjury. De opdrachten die ze moeten uitvoeren zijn ontwikkeld door docenten uit de betreffende vakgebieden. Hierdoor sluiten deze goed aan bij het lesprogramma. Stichting Skills Netherlands organiseert de vakwedstrijden in nauwe samenwerking met mbo-instellingen. In Friesland is dat het Friesland College.