Sibrich wint tweede prijs in landelijke verkiezing

11 maart 2019
Met haar verhaal over een project met Deense mbo-studenten heeft Sibrich Wijnia, tweedejaars van de opleiding Mediavormgeving op het Friesland College, de tweede prijs behaald in de landelijke verkiezing Mobility Awards. Samen met een aantal andere D’Drive-studenten maakte zij in 2018 – in het kader van LF2018 - met leerlingen van het Techcollege in Aalborg een kinderboek over M.C. Escher.

Van dit avontuurlijke project - dat zich eerst in Leeuwarden en vervolgens in Denemarken afspeelde - schreef Sibrich een prettig verslag voor Erasmus+, dat dergelijke projecten vanuit de Europese Unie financieel ondersteunt. 

De jury had lof voor haar ‘vlot en grappig geschreven verhaal, dat leest als een thriller’ en nomineerde haar werkstuk voor de finale, maandagmiddag bij het ministerie van onderwijs in Den Haag. De andere twee finalisten waren mbo’ers van het Graafschap College en ROC Mondriaan. 

Hier bleek dat Manon Witjes van het Graafschap College net wat meer stemmen had weten te verzamelen. Maar Sibrich was ontzettend blij met haar tweede plek. ‘Want je zit er toch met een kloppend hart.’ Ze had hard haar best gedaan om stemmen te verzamelen. Maar natuurlijk was het al ​een hele eer dat de jury haar verhaal in de Top 3 van Nederland had geplaatst. 

En, ook mooi: de Engelstalige kinderboeken die zij maakten, zijn daarnaast ook nog door iedereen te bewonderen in de bibliotheken van Aalborg en Leeuwarden.