Showcase Festival: start van mooie traditie

5 juli 2019
Wat gebeurt er overdag in Neushoorn? Dan is deze ‘creatieve hotspot’ in Leeuwarden het domein van D’Drive, met een aantal mooie opleidingen van het Friesland College. Hier loopt veel talent rond. Dat stond donderdag volop in de schijnwerpers tijdens het eerste gezamenlijke Showcase Festival van D’Drive en Neushoorn.

De grote zaal was het domein van Artiest Muziek, met fijne bandjes als Citrine, Marcius, Megalomania en Ganos Lal. The Crooked ging er stevig tegenaan. In de Arena lieten studenten – onder meer in het stuk Frivolité – op hetzelfce moment zien wat zij allemaal in hun opleiding Theater hebben geleerd en dat zij nu zelf een spannend verhaal goed kunnen neerzetten.

Zo was er van alles te beleven. Dans, performances en dj-acts van sounddesign, afstudeerfilms in een klein bioscoopje, oud-studenten als Lennard Fopma, crew awards door event management… En alle artiesten werden bijgestaan door studenten van de opleiding podiumtechniek, voor prima licht en geluid. Zo was dit eerste Showcase Festival van D’Drive en Neushoorn de start van een mooie traditie.