Proeven en proberen in Kies Je Wereld

27 november 2019
Ze konden sporten in de hal, cocktails - zonder alcohol - maken aan de bar, een lichtbakje maken en veel meer… Ruim zevenhonderd derdeklassers van verschillende vmbo-scholen in Friesland waren woensdag bij het Friesland College in Leeuwarden en Heerenveen te gast om vast kennis te maken met een werkveld en het beroepsonderwijs in die richting.

Past het bij mij? Hoe leuk is het? In Kies Je Wereld kunnen leerlingen in workshops aan de slag. Dat is immers de mooiste kennismaking én het past bij het praktijkgestuurd leren van het Friesland College.

Bovendien: het is leuk om een filmpje te maken, zelf even achter een professionele naaimachine te zitten, vast een gezichtsbehandeling te geven, te sleutelen in een werkplaats, een groep kinderen in een klas goed in kaart te brengen en noem maar op. En ook is het prettig om vast te proeven van de sfeer op het Friesland College. Want dat is toch voelbaar anders dat in het vmbo.

Dit jaar komen zo’n 1700 leerlingen langs, van scholen die al vaker op bezoek kwamen én veel nieuwe. Woensdag was de eerste ronde met Simon Vestdijk (Harlingen/Franeker), Piter Jelles Ynsicht (Leeuwarden), Kei College (Heerenveen), OSG Sevenwolden (Joure/Grou), Bornego (Heerenveen/Joure), Comenius Esdoorn (Leeuwarden) en Liudger (Burgum). Na zo’n kennismaking in Kies Je Wereld volgt een beleefdag, om nog eens beter te kijken of een opleiding past.